Tijdelijke actie: gratis interieuradvies t.w.v. €290!
check
13 woonafdelingen
check
15 000 m² meubels
check
2 jaar gegarandeerd garantie

Industrieel wonen

divider
Stoer staal en robuust hout; industriële meubels zitten boordevol karakter. 


Trend
Gepost op 6 oktober 2022

Meubels met karakter.

Liefhebbers van een moderne woonstijl kiezen vooral meubilair met een heel strakke uitstraling. Voor fans van de industriële stijl hoeft dat niet. Een industrieel interieur heeft allerlei kleine imperfecties. Het zijn deze details die het geheel een karaktervolle uitstraling geven.
Want industrieel hoeft echt niet altijd metaal en grijs te zijn!

Liefde voor hout en metaal.

Hout en metaal; dat zijn de twee belangrijkste kenmerken van industrieel wonen. Denk aan kasten en tafels gemaakt uit hout met een duidelijk zichtbare tekening, ondersteund door een set van zwarte stalen poten. Wat een topcombinatie! 

Deze meubelen zien er niet alleen prachtig uit, ze zijn ook bijzonder sterk en gaan dus heel lang mee. Vul aan met mooie lederen stoelen en je bent good to go!

Industrieel wonen samengevat.

Industriële eetkamers en woonkamers herken je meteen door volgende elementen:

  • Stoer metaal
In weinig woonstijlen wordt zoveel metaal gebruikt als bij een industrieel interieur. Metaal heeft hier twee functies: structureel en decoratief. Structurele elementen zijn bijvoorbeeld gietijzeren deuren. Decoratieve metalen vinden in meubels en accessoires. Bij deze woonstijl is een eettafel met zwarte metalen poten bijvoorbeeld erg populair.

  • Onbewerkt hout en grof leder
Een industriële inrichting kan soms ruw en kil ogen. Om dit tegen te gaan, probeert men warmte toe te voegen via natuurlijke materialen als hout en leder. Kies dan wel voor meubels met een robuuste look en geen 'perfecte' afwerking. 

  • Bakstenen en beton
In een industrieel interieur zal je geregeld een bakstenen wand als accentmuur zien. De rode/oranje kleur van de bakstenen geeft de woning een flinke dosis gezelligheid. Verder is beton alomtegenwoordig, van zichtbare betonnen balken in het plafond tot een gepolierde betonvloer. 

  • Fabriekslampen  
Wie industriële verlichting zegt, denkt aan fabriekslampen. Deze hanglampen herken je meteen aan hun grote zwarte kap. Ze passen erg mooi boven een eettafel of keukeneiland. Verder zijn statieflampen erg populair. De zichtbare scharnieren, schroeven en bouten sluiten perfect aan bij het ruwe karakter van een industriële inrichting. 


Advies voor je industrieel interieur.

Vind je het moeilijk om een industrieel interieur samen te stellen? Geen paniek, onze specialisten helpen je graag! Via Gero.Totaalinrichting voorzien we zelfs een totaalservice voor de inrichting van jouw huis of appartement. We starten eerst met een moodboard en gaan daarna op zoek naar de juiste meubelen die bij je smaak en budget passen. Als dat niet handig is?

Alle soorten industriële meubels.

Of je nu industriële kasten, stoelen, tafels of zetels zoekt; je vindt alles bij Gero. Onze toonzaal staat boordevol meubelstukken die in deze woonstijl passen. En als kers op de taart vind je nog honderden leuke accessoires, zoals tapijten, wandplanken, klokken, poefs en meer! Een bezoekje is jouw tijd meer dan waard. 

 

De stoerste items.

Te bestellen
5+1 Gratis
In voorraad
Promotie
Promotie
Te bestellen

Breng je vakantie mee naar huis

Inspiratie haalt ze uit reizen, mooie boeken, de natuur en uit creatieve avonturen.

Lees meer

Japandi-trend

Japandi is een perfecte match tussen een Japans en Scandinavisch interieur.

Lees meer

Mortex trend - een blijvertje

Laat je verleiden door mortex tafels, ze brengen gegarandeerd warmte in je interieur.

Lees meer