Ontdek onze vernieuwde winkel met grote SOLDEN op wonen en slapen!
We blijven makkelijk bereikbaar, ook tijdens wegenwerken.
check
13 woonafdelingen
check
15 000 m² meubels
check
2 jaar gegarandeerd garantie

Het ontstaan van Scandinavisch design

Scandinavisch design ontstond eind 19e eeuw. Door economische tegenspoed was er nood aan functionele en betaalbare producten. Hout was hiervoor de perfecte grondstof. In Noord-Europese landen als Denemarken, Finland en Zweden is er geen gebrek aan bossen, wat hout goedkoop maakt. Om de productiekost verder te verlagen, werden overbodige versieringen vermeden. Het resultaat waren vrij sobere, minimalistische meubelen. Die vielen direct in de smaak. Na WOII, toen de massaproductie in deze landen op gang kwam, veroverde deze Scandinavisch design de rest van Europa en de wereld.

Een Scandinavisch interieur samenstellen

Je droomt van een Scandinavisch interieur? Volg dan deze richtlijnen:

Natuurlijke materialen

Scandinavisch design wordt gekenmerkt door haar natuurlijke materialen. Dan denken we in de eerste plaats aan hout. De houtstructuur geeft elk meubel een warme uitstraling. Daarom worden de houten kasten, stoelen, tafels … meestal niet geverfd maar krijgen ze een laagje vernis. Op deze manier blijft de natuurlijke uitstraling behouden. Daarnaast zien we in Scandinavische interieurs regelmatig stoffen terug. Lederen hoeksalons zal je hier niet vaak zien, gezellige stoffen zetels wel. Samen met wollen tapijten, katoenen kussens en decoratieve dierenhuiden zorgen ze voor warmte en gezelligheid.

Functioneel design

Forms follows function. De vormgeving van Scandinavische meubelen komt voort uit de functionele eisen. Het meubilair moeten in de eerste plaats praktisch zijn. Deze designfilosofie geeft Scandinavische meubels een heel minimalistische uitstraling. Net dat is de kracht van nordic design. Dankzij de eenvoudige vormgeving passen ze in elke woning. Bovendien creëert de ontwerpstijl een gevoel van sereniteit.

Wit en pasteltinten

Noord-Europese landen hebben lange winters met weinig zonlicht. Om de soberheid van dit seizoen te bestrijden, gebruikt men graag lichte kleuren in het interieur. Wit is dus de hoofdkleur. Bij de Scandinavische woonstijl voegt men kleur toe via accessoires. Kleurrijke decoratiestukken – meestal in een zachte pasteltint – zijn perfect om wat leven in de brouwerij te brengen.

Grafische prints

Zoals eerder al gezegd, gebruikt men in Scandinavische interieurs graag veel decoratie. Kussens zijn vaak een van de blikvangers. Kies bijvoorbeeld kussens met geometrische patronen om jouw zetel te versieren. Qua muurdecoratie zijn grafische prints populair. Deze kunnen erg uiteenlopend zijn, gaande van zwart-wit foto’s tot opvallende spreuken. Typisch voor Scandinavische muurdecoratie zijn de zogenaamde fotomuren, waarbij men een cluster van fotokaders in diverse formaten tegen de muur hangt.

Scandinavische design meubels kopen?

Zoek niet verder. Bij Gero ontdek je de mooiste Scandinavische design meubels en accessoires. Alle topmerken, zoals HAY en Muuto, zijn aanwezig. Blader door onze website en bestel online, of laat je inspireren in onze showroom.