Ontdek onze vernieuwde winkel met grote SOLDEN op wonen en slapen!
We blijven makkelijk bereikbaar, ook tijdens wegenwerken.
check
13 woonafdelingen
check
15 000 m² meubels
check
2 jaar gegarandeerd garantie

Meubels met karakter

Liefhebbers van een moderne woonstijl kiezen vooral meubilair met een heel strakke uitstraling. Voor fans van de industriële stijl hoeft dat niet. Een industrieel interieur heeft allerlei kleine imperfecties. Het zijn deze details die het geheel een karaktervolle uitstraling geven.

Liefde voor hout en metaal

Hout en metaal; dat zijn de twee keywords van industrieel wonen. Denk aan kasten en tafels gemaakt uit hout met een duidelijk zichtbare tekening, ondersteund door een set van zwarte stalen poten. Wat een topcombinatie! Deze meubelen zien er niet alleen prachtig uit, ze zijn ook bijzonder sterk en gaan dus heel lang mee. 

Industrieel wonen samengevat

Industriële eetkamers en woonkamers herken je meteen door volgende elementen:
  • Stoer metaal: In weinig woonstijlen wordt zoveel metaal gebruikt als bij een industrieel interieur. Metaal heeft hier twee functies: structureel en decoratief. Structurele elementen zijn bijvoorbeeld gietijzeren deuren. Decoratieve metalen vinden in meubels en accessoires. Bij deze woonstijl is een eettafel met zwarte metalen poten bijvoorbeeld erg populair.
  • Onbewerkt hout en grof leder: Een industriële inrichting kan soms ruw en kil ogen. Om dit tegen te gaan, probeert men warmte toe te voegen via natuurlijke materialen als hout en leder. Kies dan wel voor meubels met een robuuste look en geen 'perfecte' afwerking. 
  • Bakstenen en beton: In een industrieel interieur zal je geregeld een bakstenen wand als accentmuur zien. De rode/oranje kleur van de bakstenen geeft de woning een flinke dosis gezelligheid. Verder is beton alomtegenwoordig, van zichtbare betonnen balken in het plafond tot een gepolierde betonvloer. 
  • Fabriekslampen:  Wie industriële verlichting zegt, denkt aan fabriekslampen. Deze hanglampen herken je meteen aan hun grote zwarte kap. Ze passen erg mooi boven een eettafel of keukeneiland. Verder zijn statieflampen erg populair. De zichtbare scharnieren, schroeven en bouten sluiten perfect aan bij het ruwe karakter van een industriële inrichting.

Advies voor je industrieel interieur

 Vind je het moeilijk om een industrieel interieur samen te stellen? Maak je geen zorgen. Onze specialisten helpen je graag. Via Gero.APART voorzien we een totaalservice voor de inrichting van jouw huis of appartement. We starten eerst met een moodboard en gaan daarna op zoek naar de juiste meubelen, die passen bij je smaak en budget. Als dat niet handig is?