Ontdek nu onze vernieuwde winkel met nu al grote kortingen op wonen en slapen!
Wij blijven makkelijk bereikbaar, ook tijdens wegenwerken.
check
13 woonafdelingen
check
15 000 m² meubels
check
2 jaar gegarandeerd garantie

Project N.D. - Sint-Katelijne-Waver

divider

Kijk binnen in deze stijlvolle nieuwbouwwoning van Kaat en Valentin. 

Gero.Totaalinrichting
Gepost op 14 oktober 2022

Forever home.

Samen met hun drie kinderen genieten ze sinds dit voorjaar van de rust en ruimte in deze symbiose van landelijk met industrieel. 
Gero.Totaalinrichting begeleidde hen bij de keuzes voor het volledige interieur van hun 'forever home'.

Uitgelezen Plekjes.

Vierenhalf woningen en drie prachtkinderen later, streken Valentin en Kaat neer in het rustige OLV-Waver, op amper 2 km van Kaats ouders en vlakbij het ziekenhuis waar Valentin werkt. Twee vliegen in één klap, dus. ‘Veel mensen dromen luidop van hun forever home — een huis dat voor altijd hun thuis zal blijven — en zowel mijn man als ik hebben het gevoel dat we hier samen oud willen worden. 

Het koppel is werkzaam in de medische sector en ontmoette mekaar als studenten in Leuven, waar het duo begon aan hun verhaal…  Het nieuwste hoofdstuk werd ingeleid met de verhuis naar hun nieuwbouwwoning dit voorjaar. ‘We zijn drie jaar geleden al verhuisd naar de grond, waar we eerst in het huisje woonden dat er destijds stond. Nadien namen we onze intrek in een wooncontainer op dezelfde grond. De kindjes sliepen samen in één kamer, maar toch had iedereen wel zijn eigen plekje om tot rust te komen.’ Als een heremietenkreeftje groeide het gezin stapsgewijs toe naar deze prachtige nieuwbouwwoning. 

Openheid als grootste troef.


Zodra je binnenstapt, word je overweldigd door een gevoel van licht en ruimte. ‘Dat was meteen ook onze belangrijkste vereiste en de architect heeft daar perfect op ingespeeld. Een open gevoel op het gelijkvloers met tegelijk de mogelijkheid om de ruimtes af te schermen. Zo is er bijvoorbeeld een aparte speelkamer voor de kinderen.’ 

Inspiratie onderweg.


Wat het ontwerp van hun woning betreft, gingen Kaat en Valentin niet over één nacht ijs. Digitale platformen als Pinterest waren een handige inspiratiebron, al bezorgden autotripjes langs huizen — doorheen het hele land — minstens evenveel inzichten. Het koppel viel voor de klassieke uitstraling van een gekaleide gevel en liet dat in dialoog treden met een hedendaagse aanpak van het interieur — met materialen als staal en beton. De grote ramen laten het uitgestrekte landschap gretig binnenrollen op het ritme van de zon.



Ondanks de onvermijdelijke chaos dat een gezin met drie jonge kinderen — Seraphine (8), Esper (6) & Arwen (2) — met zich kan meebrengen, overheerst het heerlijke gevoel van rust. ‘Door de open indeling blijft iedereen in contact met mekaar, zonder dat we mekaar voor de voeten lopen.’ 

De lange eettafel is het kloppend hart van de woning. Allebei te zijn opgegroeid in grote gezinnen, houdt het koppel van véél bezoek en dus veel leven in huis. ‘Vaak is de tafel niet eens groot genoeg en net dat vinden we het leukst.’

Verwacht het onverwachte.


Behalve een grote tafel, hadden Valentin en Kaat eenzelfde visie over hoe ze de overige ruimtes wilden invullen. ‘We zijn niet over één nacht ijs gegaan. Na tal van winkels te hebben bezocht, wisten we zeker dat we bij Gero — als kind bezocht Kaat Gero met haar ouders — zouden vinden wat we zochten.’ Al wisten ze vooral wat ze niét zochten. Ze legden hun interieurwensen met veel plezier in de professionele handen van Gero.Totaalinrichting. ‘Tijdens de bezoekjes aan Gero, lieten we ons meermaals overtuigen om te kiezen voor stukken die we aanvankelijk niet voor ogen hadden. Gero zag combinaties die wij ons niet konden inbeelden en nét dat maakt van Gero de perfecte keuze. ‘We hadden initieel de neiging om te kiezen voor veel hout en een waaier aan materialen, maar zij overtuigde ons dat de basis van het interieur rustig moest zijn en dat een teveel aan materialen het tegendeel teweeg zou brengen. Een perfecte begeleiding.’

Hoe de zon tijdens zomerse ochtenden de ontbijttafel verlicht of de open haard op winteravonden een warme gloed werpt op het vijftal in de zetel… Kaat en Valentin twijfelen er niet aan dat ze in deze parel van een woning nog ontelbaar veel mooie herinneringen zullen aaneenrijgen.

Gero.Totaalinrichting

divider
De weg naar je droomwoning.
Meer info

Binnenkijken bij

Bekijk alle realisaties

Project N.L.

Ooit een studentikoze tv- en speelkamer. Nu een elegante zithoek met thuiskantoor voor twee. Welkom in de woonkamer van Quinten en...

Lees meer

Project B.M.

Bert en Margot maakten van een typisch Vlaamse koterij hun droomhuis. Ze kozen voor een Ibizasfeer met lichte 70's touch, maar voo...

Lees meer

Project G.M.

‘Licht, compact en modern – met een tikkeltje landelijk. Daar wilden we in wonen.' Brigitte en Daniël hebben geen spijt van hun ...

Lees meer