Ontdek nu onze vernieuwde winkel met nu al grote kortingen op wonen en slapen!
Wij blijven makkelijk bereikbaar, ook tijdens wegenwerken.
check
13 woonafdelingen
check
15 000 m² meubels
check
2 jaar gegarandeerd garantie

Hoe onderhoud je een Mortex tafel?

divider
Zelfs de beste materialen vragen een minimum aan onderhoud.
Onderhoudstips
Gepost op 4 januari 2024

Mortex, Mediterrano of Microskin.

Drie verschillende merknamen die naar dezelfde organische (én super hippe!) tafels verwijzen. Ze worden stuk voor stuk vervaardigd uit een minerale pleister waardoor Mortex tafels uiterst functioneel en gebruiksvriendelijk zijn. Dit maakt dat deze pronkstukken een leven lang meegaan, zowel in look als materiaal.
Toch moet dit slijtagebestendig materiaal regelmatig beschermd worden tegen druppels en vlekken. Wij vertellen hoe!

Gepresenteerd met trots.

Het materiaal van de trendy betonlook bestaat uit een minerale pleister van natuurlijke kalken dat laag na laag nauwkeurig wordt afgewerkt tot een naadloos meubeldesign. Dit duurzaam en artisanaal proces maakt het mogelijk om elke keer opnieuw een exclusieve Mortex, Microskin of Mediterrano eettafel te creëren.

Het unieke verschil zit hem in de afwerking: Mediterrano heeft altijd een egaal tafelblad waarnaast Mortex eerder een wolkeffect vertoont. Welk materiaal vind jij onweerstaanbaar? 

Ontdek de trend in Mortex tafels.

Gebruik en onderhoud van Mortex.

Hoewel Mortex en Mediterrano dankzij de naadloze afwerking goed bestand zijn tegen hitte, water, vocht en vlekken, moet het oppervlak nog steeds met enige voorzichtigheid worden behandeld en onderhouden. 

Om te voorkomen dat er beschadigingen in je prachtig tafelblad komen, sleep je best geen zware objecten over de tafel heen zonder extra bescherming. Onderzetters zijn hier dus een must! Ze vangen ook de temperatuurverschillen in hitte en koude op van kookpotten, pannen of frigo producten.

Bij ongelukken met koffie, thee, cola, wijn, sauzen, sappen en oliën raden we aan om de eet- of salontafel zo snel mogelijk schoon te maken met een zachte vochtige doek en eventueel een mild, kleurloos reinigingsproduct. Zo vermijden we dat de vlekken zich gaan indringen en het materiaal onnodig beschadigd wordt.


Selectie blikvangers.


  

Nood aan een opfrisbeurt?

Om je Mortex/Mediterrano/Microskin eyecatcher zo lang mogelijk als nieuw te houden, is een maandelijks basisonderhoud van water en een Ph neutrale (natuur)zeep noodzakelijk. Onze aanrader? Marseille zeep opgelost in water! Wrijf na het reinigen de tafel droog met een schone doek.
In onze showroom vind je nog veel meer kwalitatieve betonlook tafels, zowel van Mortex, Microskin en Mediterrano als andere varianten, materialen en afwerkingen! Kom gerust eens kijken in ons groot aanbod.

Meer tips?

divider
In onze winkel of bij onze dienst na-verkoop kunnen we je gedetailleerd informeren over het aangepast onderhoud voor Mortex tafels!
Kom langs

Onderhoudstips

Bekijk alle tips

Hoe onderhoud je houten meubels?

De afwerking van je houten meubels bepalen welke onderhoudsproducten je mag gebruiken.

Lees meer

Hoe onderhoud je een stoffen zetel?

We geven je graag enkele onderhoudstips om je stoffen zetel nieuw leven in te blazen.

Lees meer