check
13 woonafdelingen
check
15 000 m² meubels
check
2 jaar gegarandeerd garantie

Project N.L.

divider
Ooit een studentikoze tv- en speelkamer, nu een elegante zithoek met thuiskantoor voor twee. Welkom in de woonkamer van Quinten en Charlotte.
Gero.Totaalinrichting
Gepost op 27 juli 2023

Van studentenhuis tot stijlvol liefdesnest.

Onder de toren van de voormalige Kluizekerk in het centrum van Lier wonen Quinten en Charlotte in hun gerenoveerde herenhuis. Niet heel lang geleden was het pand een studentenhuis (inclusief biljarttafel) waar Quinten ook zelf op kot zat. Samen met Liesel, onze interieurvormgever bij Gero.Totaalinrichting, toverden ze de woning om tot een gezellig nest.

Grote woonkamer indelen met lattenwerk.


Vandaag luiden de klokken van de kerk niet meer, maar het gezellige geroezemoes van de stadskern is nooit ver weg. Charlotte is oorspronkelijk van Limburg, maar voelde zich al snel thuis in Lier. "Het is ook een heel mooi huis", vindt ze. "Dus intrekken bij Quinten was de logische volgende stap."

"Vroeger deed de eerste verdieping dienst als tv- en speelruimte met biljarttafel", vertelt Quinten. Met de verbouwingen en het vertrek van zijn vrienden verdween ook de biljarttafel. En zo kwam er heel wat plaats vrij.

Omdat Quinten veel thuis werkt, wilden ze de woonkamer combineren met een thuiskantoor. "We vonden het moeilijk om de ruimte efficiënt in te delen", zegt Charlotte. "Liesel kwam met het idee om de zones af te bakenen met lattenwerk. Zo is er wel een visuele opdeling, maar voelen we ons niet afgezonderd wanneer de een al op de zetel zit en de ander nog even doorwerkt."


Thuiskantoor op maat.


Voor het thuiskantoor verzorgde Gero.maatwerk een bureau met wandbevestiging waar twee personen aan de slag kunnen. De wandkasten, ook op maat, werden doorgetrokken tot in de woonkamer om de ruimtes met elkaar te verbinden. Een ingebouwd bankje biedt extra zitplaatsen voor gasten. 

Het huis is een ouder pand met hoge plafonds van wel 4,2 meter hoog en vloeren en muren die leven. Lees: vloeren en muren die een beetje krom staan. "Toch is de schrijnwerken van Gero erin geslaagd alles mooi te doen aansluiten. We zijn heel tevreden over het resultaat", zegt Quinten.

Modern interieur vol warmte en zachtheid.


Op het vlak van woonstijl zit het koppel op één lijn. "We weten goed wat we mooi vinden", zegt Charlotte. "Zandkleuren, natuurlijke materialen, veel hout, ... Modern, maar niet kil of minimalistisch. We willen tot rust komen in een sobere maar ook gezellige omgeving." De uitdaging? Alles samenbrengen tot een geheel. "We wilden niet allerlei dingen kopen om dan te beseffen dat niets bij elkaar past." 

"Liesel heeft het beeld dat we in ons hoofd hadden perfect op papier gekregen. En snel ook, een week na ons eerste gesprek had ze al een 3D-render klaar."
Of het resultaat naar verwachting was?
"Sommige stuks had ik nooit zelf gekozen, maar staan heel mooi in de ruimte. De salontafels van donker mangohout, bijvoorbeeld. Of het tapijt met deze textuur. Die onverwachte touches hebben mij positief verrast. En dat is natuurlijk waarom je beroep doet op een expert."
Openen
Hoeksalon met longchair - ecru
Gero.Basics

Hoeksalon met longchair - ecru

€ 1.720,00

Bekijk in shop
Openen
Fauteuil - Sand

Fauteuil - Sand

€ 594,00

Bekijk in shop
Openen
Salontafel mangohout 80x80cm - bruin

Salontafel mangohout 80x80cm - bruin

€ 379,00

Bekijk in shop
Openen
Bijzettafel mangohout 40x40cm - bruin

Bijzettafel mangohout 40x40cm - bruin

€ 219,00

Bekijk in shop

Gero. Totaalinrichting

divider
De weg naar je droomwoning.
Meer info

Binnenkijken bij

Bekijk alle realisaties

Project B.M.

Bert en Margot maakten van een typisch Vlaamse koterij hun droomhuis. Ze kozen voor een Ibizasfeer met lichte 70's touch, maar voo...

Lees meer

Project G.M.

‘Licht, compact en modern – met een tikkeltje landelijk. Daar wilden we in wonen.' Brigitte en Daniël hebben geen spijt van hun ...

Lees meer