Nog (last-minute) op zoek naar een leuk geschenk? De Gero cadeaubon is het ideale cadeau voor elke interieurliefhebber!
check
13 woonafdelingen
check
15 000 m² meubels
check
2 jaar gegarandeerd garantie

Interieurtrends gespot op IMM Cologne 2020

divider
Benieuwd naar de laatste interieurtrends die we gespot hebben op de meubelbeurs in Keulen? We geven je alvast een voorsmaakje van deze nieuwste woontrends.
Trends
Gepost op 4 februari 2020

Op de internationale meubelbeurs IMM Cologne 2020 mocht onze aanwezigheid niet ontbreken. We kunnen zeker niet om de nieuwste manieren van wonen heen. Ook dit jaar hebben we ons laten onderdompelen in de meest innovatieve en duurzame manieren van wonen. Met enkele nieuw aangekochte collecties als resultaat. Die zal je binnenkort in onze winkel vinden. Een tikkeltje moe, maar voldaan, keerden we van de beurs terug. Klaar om de nieuwste interieurtrends op onze klanten los te laten. Benieuwd naar de opvallendste trends die we dit jaar gespot hebben? We hebben er enkele voor je opgelijst. 

Nieuwe woontrends gespot.

De meubelbeurs is opgedeeld in een aantal thema zones. Voor elke ruimte in huis zagen we enkele nieuwigheden die we graag met jullie delen. Eetkamers, salons, slaapkamers, woonaccessoires, verlichting, ... Algemeen zien we dat duurzaam wonen steeds belangrijker wordt, we armfauteuils en ronde tapijten niet meer weg kunnen denken en dat meubels en woonaccessoires steeds kleurrijker worden. Noem maar op! Inspiratie in overvloed. Het spreekt voor zich dat we ons hier in onze nopjes voelden, tussen al dit moois.

Natuurlijke materialen & sustainable living.

Zolang het maar duurzaam is. Dat is de leuze van vele interieurliefhebbers. De grote meubelfabrikanten spelen hierop in. Zo zijn kwalitatieve massieve houtsoorten, leder en andere natuurlijke materialen niet weg te denken uit de nieuwste collecties. Ook voor de woondecoratie wordt de focus op warme materialen gelegd die de natuur ons schenkt. Denk maar aan pluimen, riet, ... Tapijten worden het liefst handgeknoopt en mogen een ruwe afwerking hebben.

Grote luxueuze tapijten.

Een tapijt bepaalt mee de look van jouw zithoek. We zien meer en meer dat zowel de zetel als de andere woonkamermeubels op een zeer groot tapijt in de woonkamer geplaatst worden. Samen vormen ze als het ware een 'zithoek eiland'. Hoe groter het tapijt, hoe luxueuzer de uitstraling. Ook de uitvoering zal hierin een belangrijke rol spelen. Wil je hier advies over? Hiervoor kan je ook zeker terecht in onze afdeling 'design wonen'.

Onderschat nooit het effect van een groot tapijt in je living. Het creëert samenhang en een open gevoel.

- Kristien & Sofie Geets

Ronde en ovale vormen.

Overal in je interieur: tapijten, tafels, poefs, zetels, spiegels, woonaccessoires, ... Rechthoekig is out, afgerond is in. Bij modulaire salons wordt er vaak een ronde poef bij geschoven die het geheel compleet maakt. Die poef is al dan niet bekleed met een volledig ander type stof. De welgekende Thonet stijl vindt ook stilaan zijn weg naar andere grote meubelmerken. Ook de ronde tafel is al lang niet meer enkel van King Arthur zijn tijd. Het design van de poten mag gedurfd zijn. Jawel, zelfs cilindervormig. Ook populair zijn eettafels of salontafels die over mekaar geschoven worden en samen een dynamisch geheel vormen. Het low dining concept is hier een uitstekend voorbeeld van. Ronde en bolle vormen zijn hipper dan ooit.
 
 

Kleur bekennen.

Colourful living, nog een belangrijke trend. Niet alleen woondeco en verlichting mag kleurrijk zijn, ook de basis mag knallen. Denk maar aan roze, rode, groene of gele salons. Ook stoelen en fauteuils mogen in het oog springen. Durf jij het aan?

Open wandrekken.

De tijd dat alles netjes in de kast moest opgeborgen worden, is al langer voorbij. Mix & match je woonaccessoires met kleuren die terugkomen in je interieur. En die mogen gerust opvallen. Ook boeken en magazines mogen gezien worden.
 

Zachte vormen.

Bedden met een zachte look, zetels waarin je kunt wegzakken. De bekleding van je bed of salon hoeft zeker niet al te strak te zitten. Combineer met zachte kussens en plaids, voor een gezellige look.
 

Van het strand geplukt?

Ze doen ons verdacht veel denken aan een klassieke stoffen strandstoel van weleer, maar dan in een hedendaags jasje. Je komt deze modellen bij verschillende grote interieurmerken tegen. Zonnig en zomers of neutraal en warm. Deze fauteuils doen ons alvast snakken naar een heerlijk dagje met de voetjes in het zand.

Wooninspiratie in overvloed.

De vormen mogen een beetje anders zijn, de kleuren wat levendiger. Natuurlijke en modulaire elementen overheersen. Binnenkort zie je deze nieuwe woontrends 2020 ook in onze winkel, op de Aarschotsesteenweg 151 in Lier. Kom zeker eens langs, als je benieuwd bent naar alle nieuwigheden die we voor jou in petto hebben.

Een interieur staat nooit stil.

Gelukkig enkel figuurlijk. Je merkt het, de interieurwereld komt regelmatig met nieuwigheden. Die wereld blijft draaien, met een snelheid die moeilijk te voorspellen is. Enkele van deze gespotte trends waaien binnenkort naar onze toonzaal over. Andere zullen pas over een 5-tal jaar doorbreken. Maar niet iedereen kan zich vinden in deze nieuwe woontrends, daar zijn we ons heel bewust van. Daarom blijven we in onze winkel steeds tijdloze collecties behouden. Ben je fan, maar durf je niet goed all-the-way gaan? Dan kan je ook enkel met woonaccessoires een vleugje van een bepaalde trend in huis halen. Er is voor ieder wat wils. Je bent heel welkom, in onze winkel helpen onze interieuradviseurs je met plezier verder.

Trends

Bekijk alles

Breng je vakantie mee naar huis

Inspiratie haalt ze uit reizen, mooie boeken, de natuur en uit creatieve avonturen die aan de basis liggen van haar (werk)plezier...

Lees meer

Japandi-trend

Japandi is een perfecte match tussen een Japans en Scandinavisch interieur waar balans en harmonie centraal staan.

Lees meer

Mortex trend - een blijvertje

Laat je verleiden door mortex tafels, ze brengen gegarandeerd warmte in je interieur.

Lees meer