Zithoek.

Leder of stof? Voor je nieuwe zetel zit je goed bij Gero.

Hoeksalons
Heb je een hoek in de woonkamer die je optimaal wil benutten? Kies dan voor een hoeksalon. Je vindt ze in formaten van S tot XXL. Of laat er een op maat maken.
Salons
Zoek je een nieuw salon? Bekijk ons assortiment salons in leder, lederlook en stof. Bezoek onze toonzaal en kies uit een waaier aan kleuren, texturen en opstellingen.
Relaxzetels
Languit ontspannen met de voetjes in de lucht? Moet kunnen! Kom tot rust in je eigen relaxzetel.
Fauteuils
Even onderuit zakken in je fauteuil, dat kan al eens deugd doen.
Salontafels
Salontafels vormen letterlijk het middelpunt van de zithoek.
Bijzettafels
Bijzettafels zijn onmisbaar in je interieur. Gebruik ze als decoratief item en plaats er een handvol accessoires of planten op. Of schuif er enkele bij elkaar en gebruik ze als salontafeltjes.
Boekenkasten
Hoeveel boeken heb jij? Geef ze allemaal een plaatsje op het boekenrek of in een grote boekenkast.
Poefs & voetenbankjes
Lekker languit, met je voeten op een poef of voetenbankje. Zalig, toch?

Checklist voor een nieuwe zetel.

Wat is er beter dan thuiskomen na een stresserende werkdag en lekker in de zetel ploffen? De zetel is niet voor niets het belangrijkste meubel in de zithoek. Is de jouwe aan vervanging toe? Dan zijn er een heleboel zaken om rekening mee te houden. Lees onderstaande tips alvorens je een gaat kopen en je vindt meteen het perfecte exemplaar.

 

De grootte & indeling.

Wil je een nieuwe zetel kopen, dan raden we je aan om eerst thuis de beschikbare ruimte goed op te meten. Zo weet je meteen alle maximum afmetingen. Koop een zetel ook zeker niet te klein, want dan ‘verdwijnt’ hij als het ware in de kamer. Qua grootte en indeling zijn er eindeloos veel mogelijkheden. De meeste zetels zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en opstellingen. Naast de klassieke rechte modellen (tweezit of driezit) zijn zetels met een longchair of ottoman (hoeksalons) tegenwoordig zeer populair. Zelfs U-vormige opstellingen zijn mogelijk. Wist je dat je ook een zetel op maat (per 10 of 20 cm) kunt bestellen? Dan stel je hem volledig zelf samen en ben je dus ook 100% zeker dat hij in je woonkamer past.

Stof of leder.

De tweede knoop die moet doorgehakt worden, is de materiaalkeuze. Ga je voor stof, lederlook of leder? Zie je een salon in onze lederafdeling, dan is de kans groot dat hij ook in stof verkrijgbaar is of andersom. Spreek dus gerust een van onze woonadviseurs aan als een bepaald model je bevalt en informeer hiernaar.

Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Stof is lekker warm en heeft een knusse uitstraling, terwijl een lederen zetel eerder luxueus oogt. De materiaalkeuze hangt vooral van je persoonlijke smaak en voorkeuren af. Vergeet ook zeker niet het onderhoudsgemak in rekening te brengen. Tegenwoordig zijn vele stofsoorten aangepast aan het 'dagdagelijkse' leven met kinderen en huisdieren. We hebben een ruim aanbod salons met zulke 'revolutionaire' stoffen in onze winkel staan. Wist je dat er zelfs stoffen bestaan waarin katten of honden niet graag hun nagels zetten? Bovendien bestaan er ook Aquaclean stoffen die je eenvoudig met wat water en een milde zeep kunt schoonmaken. Vraag zeker naar bijkomende info in onze winkel of lees onze onderhoudstips voor stoffen en lederen zetels.

Welke kleur.

Kies je voor opvallend of neutraal? Zowel textiel als leder bestaat in verschillende kleuren en texturen. Bij sommige modellen kan je zelfs kiezen uit een hele waaier aan stofstalen. Sommige mensen spelen op safe en kopen een zetel in een neutrale kleur, zoals zwart of grijs. Nochtans kan een opvallende tint, zoals blauw, roze of groen ook erg mooi zijn. Zo maak je van jouw zetel een echte blikvanger in de kamer. Wat verkies jij?

Relaxfunctie of niet.

Zit je graag lekker onderuit voor tv, zonder echt te hoeven ‘doorhangen’? Dan is een relaxfunctie ideaal. Je medebewoners zullen je ook dankbaar zijn, want zo neem jij niet langer alle plaats in. Tegenwoordig zijn heel wat zetels (optioneel) uitgerust met een relaxfunctie. Of je kan uiteraard ook voor kiezen voor een aparte relaxfauteuil. Meestal werkt de bediening elektrisch, maar deze kan ook handmatig zijn. Bespreek jouw voorkeuren met onze interieuradviseurs in de winkel.

De opstelling.

Kies je voor een groot hoeksalon? Of hou je liever van aparte zetels die samen een mooi geheel vormen? Zet je een relaxfauteuil bij het salon? Of heb je daar nog een andere plaats voor, in een leeshoekje bijvoorbeeld?

Zithoogte en diepte.

Je hebt maar 1 lichaam, dus draag er goed zorg voor. Hoe ouder je wordt, hoe meer nood je krijgt aan een goede ondersteuning. Misschien wil je wel wat hoger zitten, zodat je nadien gemakkelijk recht geraakt? Een letterlijk steuntje in de rug, noemen we dat. Ook hier bestaan er aangepaste opties voor, zeker in ons assortiment relaxzetels. Pols zeker naar de mogelijkheden in de winkel.

Ken jij iemand die nooit last heeft van rug- of nekklachten? Wellicht niet, het is iets van alle tijden. Negeer deze klachten nooit en zorg ervoor dat je altijd gemakkelijk zit. We hebben een heel assortiment salons die op maat van je lichaam aanpasbaar en zelfs in de hoogte en diepte verstelbaar zijn. Zulke modellen zijn dan ook meteen ideaal voor heel grote of kleine mensen.

De zithoogte- en diepte hangen vaak samen met de stijl van de zetel. De rugleuning van moderne designzetels is vaak lager dan bij klassieke modellen. Het oog wil ook wat, maar het is toch belangrijk om hier ook rekening mee te houden als je snel last hebt van rugklachten.

Vulling en stevigheid.

Hou je van een super zachte vulling waar je helemaal in wegzakt? Of wil je een zetel kopen met extra stevige zitplaatsen? Ook hierover zijn de meningen verdeeld. De beste manier om het zitcomfort te bepalen, is door een bezoek te brengen aan onze toonzaal. Zo kan je zelf het comfort van de verschillende modellen vergelijken en de meest comfortabele zetel eruit kiezen.

Als je voor stof gaat, kies dan best een zetel die hoog scoort op de Martindale test. Deze test wordt gedaan om de stevigheid van een stof te meten. Wanneer een stof geweven wordt, moet ze voldoen aan de Europese norm. Al onze meubelstoffen worden trouwens zeer streng getest en zijn geschikt voor een normaal tot zwaar huishoudelijk gebruik. Uit die Martindale test blijkt ook hoe snel een stof zal slijten als het in contact komt met andere ruwere stoffen, zoals bijvoorbeeld kledij. Hoe hoger het aantal ‘toeren’ bij het weven ligt, hoe steviger de stof zal zijn. Dan slijt ze bijgevolg trager en zal ze langer haar mooie vorm behouden. Vraag hier dus zeker altijd naar.

Grote merken.

In onze collectie vind je zetels van grote merken, zoals Xooon, Henders & Hazel, Theca, ROM, HAY, Koozo, Koinor, Passe Partout enzovoort. Daarnaast vind je hier ook nog minder bekende merken met een evenwaardige topkwaliteit.

Meer dan zetels alleen.

Uiteraard vind je hier ook alle andere meubels en accessoires om je salon verder in te richten. Ook voor tv-meubels, wandcombinaties, salontafels, bijzettafels, kunstplanten, verlichting en andere kleinmeubelen moet je bij Gero zijn.

 

Nog véél meer inspiratie in de winkel.

Benieuwd? Kom naar onze toonzaal om ons ruim aanbod te ontdekken. We hebben ook een grote lederafdeling, die onlangs volledig vernieuwd werd. Doorheen alle afdelingen vind je salons in stof of leder in verschillende woonstijlen. Onze interieuradviseurs kunnen je helpen bij je keuze. Bovendien vind je hier ook alles voor de verdere aankleding van je salon: tapijten, verlichting, wandcombinaties, salontafels, bijzettafels, wandcombinaties, tv-meubels, enzovoort. Welkom!

Inspireer anderen