Menu

Standaardformaat of buitenbeentje? Alles kan!

Een idee in gedachten? Leg het ons voor. Als kastenspecialist hebben we veel ervaring met allerlei soorten kasten in allerlei woonstijlen. Hier vind je zowel kasten met standaardafmetingen, waarop er tal van opties mogelijk zijn (kleur fronten, keuze indeling, ...), als maatkasten.

Omdat we graag voldoende tijd nemen om jouw plannen uit te tekenen, vragen we je wel om een afspraak te maken met een van onze woonadviseurs indien je een offerte voor maatwerk wenst. Zo kunnen we je meteen verder helpen. Zoek je een kast in een standaardformaat? Spring dan gewoon binnen.

Maak hier een afspraak 

➤ Wat je moet weten

Wist je dat wij een heel groot assortiment kasten hebben?
Wist je dat wij met verschillende fabrikanten samenwerken?
Wist je dat we voor ieder budget een passende oplossing hebben?
Wist je dat je vrijblijvend een prijsofferte op maat kunt krijgen?

➤ Kasten voor alle interieurs

Ook al lijkt een oplossing haast onmogelijk en zit je met de handen in het haar. Onze woonadviseurs durven jouw woonideeën aan. Voor welke ruimte zoek je een kast? Voor de living, hal, slaapkamer, berging, zolder of badkamer? We plaatsen ze dagelijks én overal. Laat je ook zeker inspireren door enkele van onze realisaties.

➤ Trend gespot

Wist je dat tegenwoordig 80% van onze klanten voor draaideurkasten kiest? Ook schuifdeurkasten worden nog regelmatig gekozen, maar we merken hier toch een opvallende 'verschuiving'. Alles hangt uiteraard af van jouw smaak en indeling van de woning. Je kiest gewoon wat je mooi en praktisch vindt.

➤ Noteborn maatkasten 

De meeste maatkasten die we plaatsen zijn van het merk Noteborn. Doorblader hier alvast hun brochure voor meer inspiratie. 

➤ Ontdek ons maatwerk voor alle situaties

Maatkasten plaatsen, het is een precisiewerk. Een stiel apart. Onze monteurs zijn vakmensen met bakken ervaring. Dagelijks gaan ze op pad naar onze klanten thuis om er de kast van hun dromen te gaan plaatsen, een heel dankbare job wanneer het resultaat er is. We tonen je 6 situaties die we regelmatig tegenkomen, in welke ruimte dan ook. 

Situatie 1

Een hoog plafond

Als je van veel ruimte en lichtinval houdt, kan je best voor een hoog plafond kiezen. In een oud herehuis kom je dit vaak tegen, maar evengoed in een nieuwbouw. Hoge plafonds hebben als voordeel: hoge muren. Vul ze op met hoge kasten, die een blikvanger vormen. Wat vind je van deze hoge boekenkast? Korte armen? Gelukkig staat er een laddertje bij. 

Situatie 2

Een schuine wand of plafond

Als je een schuin dak of puntdak hebt, is een schuine wand of plafond onvermijdelijk. Toch zijn de ruimtes eronder niet verloren. Benut ze optimaal en werk ze af met een kast op maat. Zowel Noteborn als andere merken hebben hier een heel uitgebreid aanbod in. Neem gerust een foto van de ruimte mee en toon deze aan een van onze woonadviseurs. Zo kunnen ze een betere inschatting van de ruimte maken en je een passend voorstel doen.

Op een zolderkamer kan je wel eens een schuin dak tegenkomen. Geen probleem, wij hebben een oplossing voor alle hoeken en kantjes. 

Situatie 3

Onder de trap

Is er nog een ruimte onder de trap die je optimaal wilt benutten? In de hal of in de woonkamer? Ook hier kan er netjes een maatkast verwerkt worden.

Situatie 4

Een volledige wand bedekt

Heel veel opbergruimte nodig? In deze home workspace werd de muur volledig met kasten bedekt. Zo heb je zeker voldoende plaats voor alle kaften, kantoorbenodigheden, ... Dit is thuis, maar ook op kantoor mogelijk. Geregeld doen we totaalprojecten voor kmo's. Wil je jouw kantoor herinrichten en zoek je nog een passend ontwerp? Contacteer ons dan ook zeker vrijblijvend voor een voorstel op maat.

Situatie 5

Hoekkast in de slaapkamer

Met deze hoekkast benut je alle ruimte optimaal. Ook voor de tv werd er een uitsparing voorzien. Het beste van twee werelden? Lekker kunnen chillen in bed voor tv én tegelijk voldoende plaats hebben voor al je kledij, schoenen, ... Hier zit alles netjes in de muur verwerkt. Zo'n oplossingen zijn uiteraard ook mogelijk voor een woonkamer, bureau, ... 

Situatie 6

Ordelijke wasplaats of berging

Wie droomt er nu niet van een berging die netjes is? In deze kast is er ruimte voor je wasmachine en de droogkast voorzien. Bergruimte genoeg hier. Ook de strijkplank, wasmand, stofzuiger, schoonmaakproducten, ... kan je netjes achter gesloten deuren opbergen.

Of past een standaardformaat?

Wie weet heb je helemaal geen oplossing op maat nodig? De meeste plafonds zijn tegenwoordig 2,50 meter hoog. De meeste van onze standaardkasten hebben een hoogte tussen 2,20 en 2,40 meter. Let wel, je moet minstens een spatie van 5 cm voorzien tussen het plafond en de kast, om deze gemakkelijk te kunnen plaatsen. Is er nog veel plaats over? Dan kan je er altijd nog opbergzakken of reiskoffers op kwijt.

Heb je een lager plafond? Geen nood, er bestaat ook een heleboel kasten die lager zijn, met een hoogte van 2 meter bijvoorbeeld. Heel handig als je in een compact appartement of gezellige studio woont.

Enkele realisaties

In afdeling 11 vind je een greep uit ons aanbod kasten. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden. Wil je graag eens samenzitten met een van onze interieuradviseurs? Maak gerust een afspraak. Benieuwd naar maatkasten die we reeds bij onze klanten thuis geplaats hebben?

Bekijk hier enkele realisaties