Menu

Dit is Belgisch

Noem het chauvinisme, noem het onze trots voor Belgische interieurmerken. In onze winkel zetten we uiteraard graag ons eigen Belgiëlandje in de kijker. Misschien kende je een aantal design merken al, zonder te weten dat ze Belgisch zijn? Is #ikkoopbelgisch jou niet onbekend? Of klinkt dit nieuw in je oren? Een clan Belgische design fans, in fashion en interieur, zet zich maar al te graag achter deze populaire hasthtag. Ook bij Gero is er een sterke interesse voor alles wat door Belgische merken geproduceerd wordt. Al onze Belgische meubels hebben ongetwijfeld iets gemeen: hun oerdegelijke kwaliteit. We leren je graag deze Belgische meubelmerken kennen.

Koozo

“Meet your new roommate”

Wie aan Belgisch design denkt, denkt misschien niet meteen aan Koozo. Het is een Limburgs merk en is steeds op zoek is naar vormen met een tijdloos karakter. Koozo werkt steeds samen met internationale designers die dezelfde visie over interieur delen. Onder leiding van Kathy Huls worden er prachtige sofa’s (in leder of stof) gelanceerd.

Koozo is heel toegankelijk, hun design sofa’s passen dan ook in vrijwel elk interieur. Een focus op kwaliteit en een verfijnde detailafwerking maken het verschil. Leuk weetje: elk nieuw model van Koozo krijgt een naam, zoals Ellen, David of Robin-Junior. Op deze manier geeft men een persoonlijkheid aan elk ontwerp. Roommate 'Ellen' staat voor fashion, feest en een vleugje nostalgie, terwijl 'Robin-Junior' gelinkt wordt aan sport, natuur en vakantie.

Hun model Robin-Junior is heel populair in de Belgische design huiskamer. Het leuke is dat je de opstelling en stof helemaal zelf bepaalt, je kan je nieuwe salon volledig naar je hand zetten. Het modulaire karakter van deze zetel, waarbij je de sofa ook in afzonderlijke delen kunt opsplitsen, is ook heel kenmerkend. Een trend die ook vorig jaar al zijn intrede deed.

koozo robin zetel

Hoeksalon Koozo Robin

€ 2630

Mintjens

“Elegantie met een ruig kantje”

Bij Mintjens, een Antwerps design merk, staat respect voor natuur en het milieu centraal. Dit Belgische merk geeft veel om de keuze van materialen. Zo wordt het hout voor hun meubels zorgvuldig geselecteerd uit duurzaam beheerde bossen. Meer dan 90% van hun meubelproductie gebeurt in België, altijd volledig op basis van hernieuwbare energie. Deze Belgische meubelen worden op ambachtelijke wijze vervaardigd door vakmannen met liefde voor het vak.

Deze Brooklyn woonkamer van Mintjens combineert strakke lijnen met warme houtaccenten en een gedoseerde portie verfijning. Zoals in al hun meubelprogramma’s heb je heel veel mogelijkheden in afwerking.

Wandkast Mintjens Brooklyn

€ 2522

Verfijnd met(alen) stijl

In deze collectie vind je verschillende types kasten (zoals een barkast, buffetkast, dressoir), een eettafel in verschillende formaten, enz. De mogelijkeden in afwerking zijn uitgebreid. Deze collectie ontdek je in afdeling 02 'modern wonen'.

mintjens

Eetkamer Mintjens Brooklyn

€ 7132

Met respect voor het milieu

Je ziet dat enkel het beste hout gebruikt wordt, uit zorgvuldig geselecteerde bossen. Ook de gebruikte oliën en lakken voldoen aan de strengste normen. Bij Gero houden we van fabrikanten die een groot hart voor de natuur hebben.

Joli

“Designed to last”

Joli draagt met trots het keurmerk ‘Made in Belgium’. De tafels, stoelen en kasten van dit designmerk zijn voor 100% van Belgische kwaliteit en makelij. De integrale verwerking van de grondstoffen tot het eindproduct gebeurt in eigen land. Bij Joli denk je aan een hedendaagse en strakke look, binnen welke woonstijl dan ook. Dit Belgische design merk heeft zowel indoor als outdoor collecties. Enkel de meest kwalitatieve materialen worden in hun ontwerpen verwerkt, zoals Xeramica®. Zo’n keramieken tafelblad is super sterk, volledig krasvrij en ook nog eens heel gemakkelijk in onderhoud. De populairste modellen van Joli zijn de Rafael stoelen, Cross en Elyps tafels, Marguerite stoelen en tafels, om dan nog niet de nieuwe Wire collectie te vergeten.

Joli Elyps ovale tafel

Tafel ovaal Joli Elyps (verschillende uitvoeringen)

€ 5200

Armstoel Joli Rafael

€ 450€ 382

PROMO

Studio Puro

“Oerdegelijke Belgische kwaliteit”

Studio Puro is een design huismerk van Gero Wonen met een oerdegelijke kwaliteit. Enkel met hoogwaardige materialen wordt er gewerkt. Massief hout voor onze eetkamers, kwalitatief leder voor alle salons, …  Binnen deze collectie hebben we een nieuw programma, de eetkamer Malmo. Verfijnde smeedijzeren poten in combinatie met strakke, verfijnde houten accenten staan centraal. Deze Belgische eetkamer werd van A tot Z met de hand in een Limburgs meubelatelier gemaakt. Pure kwaliteit dus. Je vindt hem in onze vernieuwde afdeling landelijk wonen.

Stoel cognac lederlook

€ 168

5+1 GRATIS

Eettafel Studio Puro Malmo 240x100 cm

€ 1488

Dressoir 4 deuren Studio Puro Malmo

€ 2256

Eetkamer Studio Puro Malmo

€ 3744

ROM

"Design meets technology"

Bij ROM gaan ze ver in technologische snufjes. Wil je een salon van dit Belgische merk, dan kan je uit oneindig veel uitvoeringen, afwerkingen en technologische opties kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld de Smartchair Turn 90° laten verwerken. Deze praktische functie zorgt ervoor dat je in een handomdraai de compacte hoek van je hoeksalon naar een royale lighoek kunt omtoveren. Dit zorgt ervoor dat een strak design en maximaal zitcomfort perfect gecombineerd kunnen worden.

Je kan voor een aantal modellen ook nog kiezen voor de 'Aladin Easy Touch' optie. Dit is het nieuwe bedieningsconcept van ROM. Tikken en vegen, zo simpel is het. Dit systeem werkt heel gebruiksvriendelijk en reageert op aanrakingen. Via het eenvoudige bedieningspaneel kan je alle elektrische opties van het zitelement bedienen. Zo kan je voorkeursposities bewaren, zetelverwarming opzetten, enzovoort. Wanneer je hem niet gebruikt, kan je deze kleine touch pad discreet opbergen in de zetel. Met de 'Easy Safe' blokkeer je dan weer alle functies voor enthousiaste, spelende kinderen. Eens alle instellingen perfect op jouw comfort afgestemd zijn, wil je een druk op de reset knop namelijk graag vermijden.

Hoeksalon - per 10 cm

€ 2523

Passe-Partout

"Handmade European Furniture"

Passe-Partout is een Belgisch, Oost-Vlaams merk met een hoofdzetel in Temse. Dit merk staan bekend om zijn modern landelijke collecties, maar komen ook geregeld met vernieuwende modellen, zoals dit nieuwe strakke Zico salon. Zoals bij de meeste merken kan je bij Passe-Partout uit een waaier aan opstellingen en uitvoeringen kiezen. Trek je eigenheid door in je interieur en laat je hiervoor door onze woonadviseurs begeleiden.

Belgische design meubels bij Gero Wonen

In onze winkel vind je heel wat Belgische design collecties. Wat denk je, gebruik je binnenkort ook #ikkoopbelgisch?