Menu

De charme van cottage

In een cottage interieur is het altijd gezellig thuiskomen. De warmte en rust die deze interieurstijl uitstraalt, is onbeschrijfelijk. Wie aan cottage denkt, denkt aan landelijk wonen met een Engelse twist. Ook binnen deze woonstijl bestaan er nog ontelbare variaties.

De essentie van de cottage stijl

De basis van deze cottage woonstijl? Warmte, gezelligheid en hout. Een cottage interieur is vrijwel het omgekeerde van een minimalistisch interieur. Geen sobere of strakke vormen, maar wel veel tierlantijntjes en afgeronde hoeken. Decoratie is onmisbaar in deze look. Hoe haal je nu precies die cottage stijl in huis? Enkele tips!

cottage eetkamer inspiratie

Eetkamer landelijk

€ 3282

stoel klassiek landelijk

Stoel landelijk

€ 129,90

5+1 GRATIS

Veel decoratie uit de natuur

Je kan en mag er niet naast kijken. In een landelijk cottage interieur zie je deco die duidelijk haar inspiratie uit de natuur haalt. Denk hierbij aan dierenvellen (al dan niet faux fur) op de grond of op tafel, houten accessoires (zoals deze klok), vazen met een rijkelijk boeket veldbloemen, een krans gemaakt van takken, een schaal gevuld met dennenappels, ... Noem maar op. Houd het origineel en wissel deze deco met het seizoen. Ga ook zelf aan de slag en knutsel de mooiste decoratie bij elkaar. Misschien een leuk projectje met de (klein)kinderen?

cottage woonstijl living
landelijk salon

Landelijk salon 3-zit + 2-zit

€ 1312

Afgeronde hoeken

Wat opvalt in een cottage interieur zijn de afgeronde hoeken. Bij dit stoffen salon zijn de armleuningen afgerond, wat meteen voor een zachtere uitstraling zorgt. Ook de stof staat niet strak gespannen, maar geeft eerder de indruk er zacht in te kunnen neerploffen. Landelijke stoelen zijn vaak afgerond en voorzien van een gecapitonneerde rug. Dat stiksel geeft extra karakter.

 landelijke eetkamer
stoel klassiek landelijk

Stoel landelijk

€ 129,90

5+1 GRATIS
dressoir houtimitatie

Dressoir 4 deuren 3 laden

€ 1168

Eettafel 220x100 cm

€ 564

Warme kleuren en materialen

Knalkleuren zal je niet snel tegenkomen in deze look. Vooral zachte en natuurlijke kleuren, zoals beige, lichtgrijs en warme bruintinten worden gebruikt. Enkel door een uniform kleurenpalet te gebruiken, slaag je erin de rust en sereniteit in de ruimte te behouden. Wil je toch een andere kleur toevoegen? Dan kies je best voor warme aardetinten. Deze decoratieve, goudkleurige etagère met theelichtjes past perfect op deze eettafel.

Veel hout en lambrisering

Nogal essentieel voor de stevigheid van je huis, maar ook heel decoratief: zichtbare houten balken in het plafond. Deze kunnen hun originele kleur behouden of opgeschuurd en geschilderd worden. Vaak worden ze wit gemaakt. In een landelijk interieur kan er nooit te veel hout zijn. Als afwerking van het huis, maar ook in de meubels en woonaccessoires.

Wil je er helemaal voor gaan? Dan kan je kiezen voor een hoge lambrisering tegen de muur. Zorg er wel voor dat deze maximum een derde van de totale muurhoogte in beslag neemt. Anders ga je de ruimte optisch verkleinen en verdwijnt het rustige effect zienderogen. Wist je dat er heel veel soorten lambrisering bestaan? Van rechte latten tegen de muur tot speciale vormen met niveauverschillen. Hiervoor werk je best samen met een specialist. De muren verf je dan best in een kleur die perfect aansluit op deze look, zoals bruin of olijfgroen. Of je houdt de muren sober, in gebroken wit bijvoorbeeld, en voorziet de lambrisering van een leuk kleurtje. Ook origineel.

lambrisering landelijk wonen

Hoge lambrisering

Bron: www.gadero.nl

lambrisering landelijke woonstijl

Warme kleuren

Bron: www.eigenhuisentuin.nl

Licht hout en verticale lijnen

In deze landelijke eetkamer vallen de verticale lijnen meteen op. Door deze lichte meubels te combineren met een zwarte lamp en donkere armstoelen rond de eettafel, komt het geheel niet te verfijnd over. Een knipoog naar de industriële woonstijl is niet ver te zoeken.

landelijke eetkamer licht hout

Armstoel grijs

€ 113

5+1 GRATIS

Eetkamer landelijk

€ 1358

armstoel cognac lederlook

Stoel met armleuning

€ 113

5+1 GRATIS

Zelfde eetkamer, andere look

Zie je de gelijkenis met de eetkamer hierboven? Het gaat om dezelfde eetkamer, maar in een compleet andere look. De poten van de eettafel kan je kiezen, recht of gekruist. Ook in deze vitrinekast vallen de verticale latten, die zo sterk thuishoren in de cottage look, opnieuw op. Het riet geeft dan weer een originele touch en zorgt voor een verfrissend contrast met de warme, witte meubels. Ook hier zien we het vleugje natuur in huis terugkomen, deze keer in de vorm van een mooi boeket bloemen.

york eetkamer
vitrinekast landelijk

Wandkast landelijk

€ 689

landelijk dressoir

Dressoir landelijk

€ 426

landelijke eettafel york

Eettafel landelijk 183x101 cm

€ 243

Landelijk wonen bij Gero Wonen

Benieuwd naar meer van deze stijl? Deze cottage look kan je in heel uiteenlopende budgetten vinden. Kom zeker eens langs in onze vernieuwde landelijke afdeling 09.

Shop deze cottage look

Eetkamer landelijk

€ 1358

Eetkamer landelijk

€ 3282

Stoel landelijk

€ 129,90

5+1 GRATIS

Eettafel boomstamblad (verschillende uitvoeringen)

€ 1035

Salontafel 60x60 cm

€ 266