Menu

Onze lederafdeling is vernieuwd

Onlangs werd onze lederafdeling volledig vernieuwd. Om je te helpen met kiezen, hebben we enkele inspiratieboxen gemaakt. Bekijk, voel en ontdek hierin de verschillende woonstijlen. Van Italiaans design naar oerdegelijk tijdloos comfort. Weet je al welke stijl jouw favoriet is?

Salon in leder 4-zit

€ 2134

Ontdek onze inspiratieboxen

Je wilt een lederen salon. Maar ga je voor een aparte twee- of driezit of voor een hoeksalon? Kies je voor elektrische relaxfuncties of niet? Wil je een aparte relaxfauteuil erbij? Welke kleur en type leder past er nu het beste in je interieur? Enkele knopen die je moet doorhakken. Bekijk hier onze volledige checklist.

Onze nieuwe inspiratieboxen zullen deze keuze gemakkelijker voor je maken. Bovendien geven we je nog enkele tips mee, want sharing is caring. Waarop moet je best letten bij de aankoop van een lederen zetel? En hoe kan je die onderhouden? Je komt het allemaal te weten.

De voordelen van leder

Een lederen zetel is een investering voor jaren. Je wilt die dan ook zo lang mogelijk in topconditie houden. Heb je kinderen en huisdieren die het al eens bont durven maken? Of ben je zelf iemand die wel eens in de zetel morst? Leder is gemakkelijk in onderhoud, een groot pluspunt.

Heb je een allergie voor huisstofmijt? Dan is leder ook zeker een aanrader. Geen gesnotter en tranende ogen meer. Tenzij tijdens een emo-tv-avondje.

Wist-je-datjes

Meestal is het leder van zetels afkomstig van runderen, de dikkere huiden soms van buffels. De reden hiervoor is eenvoudig. Koeien hebben ongeveer 5 m² huid, waardoor ze het meest geschikt zijn om meubels mee te bekleden. 

Wist je dat nerven en prints in leder niet altijd natuurlijk zijn? Vaak krijgen de huiden een kunstmatige print of gravure. Dit wordt gedaan om natuurlijke foutjes, zoals insectenbeten en littekens te verdoezelen. Maar soms worden oneffenheden bewust wél getoond, om een zo authentiek mogelijk resultaat te bekomen.

Groot hoeksalon

Hoeksalon met relaxfunctie in leder

€ 2999

hoeksalon leder cognac bruin

Hoeksalon in leder

€ 3075

Welke types leder bestaan er?

Leder is een prachtig natuurproduct. In de afwerking zijn er grote verschillen. Onze woonadviseurs kunnen je hier ook meer over vertellen. We onderscheiden 4 hoofdtypes in leder:

Puur anilineleder
Hiervoor worden enkel de beste ruwe huiden gebruikt, omdat alle natuurlijke oneffenheden, zoals kleurnuances, littekens, insectenbeten, de huidstructuur, haarzakjes, … goed zichtbaar blijven. De kwaliteitseisen van dit soort leder zijn dan ook enorm groot. 
Het verven gebeurt met aniline kleurstoffen, vandaar ook de naam. De kleurstof dringt tot ongeveer 1 mm in de huid, waardoor je een zeer grondig geverfd leder overhoudt. Dit leder is zeer soepel, maar wel brozer. Daarom behandel je het salon best preventief met een vlekkenbeschermer.

Semi-anilineleder
Dit leder wordt op dezelfde manier dan anilineleder met kleurstoffen bewerkt, maar krijgt nog een extra transparante beschermlaag ter afwerking. Bij dit leder wordt ook de zachtheid en het natuurlijke uiterlijk van de huid bewaard.

Gepigmenteerd of gedekverfd leder
Hierin zie je bijna geen natuurlijke oneffenheden meer. Foutjes worden gepolijst en kunstmatig wordt er een nerfpatroon op de huid aangebracht. Daardoor liggen de kwaliteitseisen van de huiden minder hoog. De soepelheid is ook iets minder groot dan bij (semi-)anilineleder. Als je het leder niet regelmatig voedt, kan de bovenste beschermlaag verdwijnen, dus vandaar het belang van een goed onderhoudsproduct.

Geschuurd leder
Hierbij worden de huiden licht opgeschuurd en worden ze afgewerkt met een wax- of olielaag. Hierdoor krijgen ze deze ietwat ‘doorleefde look’.

Welke keuzes moet je maken?

Alvorens je een nieuw salon koopt, moet je eerst de volgende afwegingen maken.

Hoofdsteun of niet?
Lijkt je hoofd er na een lange (werk)dag af te vallen? Bij de keuze voor een nieuw salon moet je vooraf uitmaken of je graag een hoofdsteun hebt, al dan niet. Voel jij wel graag een steuntje in de nek? Dan zal dit ook mee de keuze van je nieuwe zetel gaan bepalen.

Relaxfunctie of niet?
Misschien leg je jouw benen liever te rusten op de salontafel? Die beslissing ligt volledig bij jezelf. Tegenwoordig voorzien sommige fabrikanten een kinderslot voor deze relaxzetels. Zo voorkom je dat de zetel als speelgoed gaat dienen.

Focus op comfort of design?
Het oog wilt ook wat. Soms ligt het comfort van een zetel ook samen met het design. Modellen met een lage rugleuning zie je vaker bij design salons.

Groot of klein salon?
Hoe groot is jouw interieur? Woon je ruim, dan mag het al eens wat logger zijn. Heb je maar een smalle zithoek? Dan opteer je het best voor een verfijnder model, eventueel op pootjes.

Aangepast aan jouw lichaam of niet?
Ben je groot van gestalte? Of net heel klein? Bij sommige van onze fabrikanten kan je zelfs de zithoogte en -diepte op maat laten maken. Voor de keuze van een salon houd je dus ook best rekening met de lichaamsbouw van alle bewoners.

Hoeksalon met relaxfunctie

€ 3505

Gemakkelijk in onderhoud

Gemorst? Kan gebeuren. Een lederen salon is zeer gemakkelijk in onderhoud. Vaak volstaat zelfs een vochtige doek om een vlek te verwijderen. Grotere exemplaren pak je best aan met lauw water en een milde zeep. 

Voor je wekelijkse poetsbeurt, maak je het salon stofvrij met een goed uitgewrongen zeemvel. Een wijze raad, gebruik hiervoor steeds een aparte doek die je enkel en alleen voor je salon gebruikt. Dat is zeer belangrijk, want anders zouden restjes van agressieve reinigingsproducten schade kunnen aanbrengen.

Reinigen doe je 3 keer per jaar, met een lederreiniger die geschikt is voor jouw salon. Leder moet je ook voeden. Voor deze behandeling bestaat er voor elk type leder een aangepast product.

Kom zeker eens langs in afdeling 06. Dan maken we je wegwijs doorheen ons assortiment lederen salons, relaxzetels en onderhoudsproducten.

Stoffen salon onderhouden?

Heb je een stoffen zetel? Lees dan hier hoe je die kunt onderhouden. 

Grote keuze in de winkel

Als je weet dat we zelfs een volledig aparte lederafdeling hebben, hoeven we je niet te vertellen dat de keuze enorm groot is. Bij ieder toonzaalmodel vind je ook nog eens een waaier aan stalen, met daarin allerlei andere kleuren en structuren van leder. Zie je een stoffen zetel in een andere afdeling, dan is die vaak ook in leder verkrijgbaar en omgekeerd. Vraag dus zeker naar de mogelijkheden in de winkel. Onze woonadviseurs helpen je hier graag verder.