Menu

Onderhoudstips voor stoffen salons

Koop je een nieuwe zetel, dan is het logisch dat je die nieuwe aanwinst zo lang mogelijk in topconditie wilt houden. Morsen is menselijk, maar blijvende schade aan je salon wil je toch liever vermijden. Daarom hebben we een aantal nuttige onderhoudstips voor je opgelijst die ongetwijfeld van pas zullen komen. Want voorkomen is beter dan genezen, toch?

Hoeksalon

€ 1870

Hoe bescherm je de zetel tegen vlekken?

Tip 1

Kies voor een Easycare of Aquaclean stof

Een besmeurde of beschadigde zitbank zorgt al snel voor heel wat frustraties. Tenzij je een zetel hebt die bekleed is met zo'n revolutionaire en onderhoudsvriendelijke Easycare of Aquaclean stof. Maak het jezelf gemakkelijk: minder schrobben, meer genieten. Bij de meeste toonzaalmodellen hebben we een groot stalenboek liggen met daarin allerlei kleuren en texturen. Onze woonadviseurs maken je hier graag wegwijs in en leggen je voordelen van de verschillende stofcategorieën uit. 

Twijfel je nog tussen een lederen zetel of een zitbank in stof? Easycare en Aquaclean stoffen zijn zeker even onderhoudsvriendelijk als lederen salons. Wist je dat er zelfs stofsoorten bestaan die bestand zijn tegen krabbende huisdieren? Het merk ROM heeft hier een interessant aanbod in. Vraag zeker naar de mogelijkheden in de winkel.

stoffen hoeksalon lichtgrijs zonder poten

Hoeksalon

Prijs op aanvraag

Tip 2

Kies voor een Fibre Guard stof

"Relax, it's a FibreGuard!" Deze stoffen zijn 100% levenskrachtig. 100% eenvoudig. 100% betrouwbaar. Ze bieden je het ultieme geschenk: gemoedsrust.

In onze winkel vind je een aantal salons die met deze innovatieve Fibre Guard stoffen bekleed zijn. Het grote voordeel? Deze stoffen zetels zijn super gemakkelijk in onderhoud. Ideaal voor huishoudens waarin er geleefd mag worden. Heb je kleine kinderen, huisdieren, ...? FibreGuard-stoffen zijn de aangewezen oplossing voor zorgeloos en comfortabel wonen. Deze vlekbestendige stoffen zijn betrouwbaar en duurzaam dankzij de honderden tests die alle stofstalen ondergaan, vooraleer ze op de markt komen. Maak je dus niet langer zorgen als er eens gemorst wordt in de zetel. Kom kiezen uit een waaier van uitvoeringen. Onze interieuradviseurs geven je graag meer info en advies in de winkel.

Tip 3

Kies voor een Protexx behandeling

Speel op safe en laat meteen na aankoop je salon behandelen met Protexx. Onze vakmensen voorzien jouw nieuwe zetel dan van een beschermlaag die meer bestand is tegen het snel indringen van vuil en vloeistoffen.

Protexx in 3 zinnen

 • Optimale en onzichtbare bescherming van je stoffen salon
 • Gegarandeerd 5 jaar vlekvrij
 • Toch een vlek? Een professionele firma verwijdert de vlek aan huis, zonder bijkomende kosten

Kostenplaatje

Voor een basisbehandeling met Protexx betaal je € 45 per zitplaats (voor stoffen salons). Er bestaan ook pakketten waarbij je thuis zelf met Protexx aan de slag kunt gaan, al vanaf € 6 per zitplaats (zonder garantie). Wil je toch 3 jaar garantie hierop, dan kan dit al voor € 30 per zitplaats. Die garantie kan je nadien naar 6 jaar verlengen. Of heb je liever een nóg uitgebreider full-option pakket? Informeer naar alle mogelijkheden in onze winkel.

5 jaar garantie

Wordt je zetel door ons behandeld, dan krijg je 5 jaar garantie hierop. Dat is mooi meegenomen. De volgende vlekken vallen binnen deze garantie:

 • Alle vlekken ontstaan door eten of drank (koffie, thee, rode wijn, bier, frisdrank,…)
 • Alle vlekken ontstaan door uitscheidingen van mens en zoogdier (huidvetten, braaksel, speeksel, ontlasting, bloed, …)

Mocht er binnen deze 5 jaar toch een vlek ontstaan, dan komt een professionele firma gratis de vlek bij je thuis verwijderen. Opgelet, combineer een Protexx behandeling nooit met reeds behandelde stoffen zetels, zoals de Aquaclean of Easycare behandeling. Het veiligste is om dit aan specialisten over te laten. Ga dus beter niet zelf aan de slag en al zeker niet met producten van een ander merk dan Protexx. Onze woonadviseurs kunnen je hier zeker meer informatie over geven.

hoeksalon wit modern design

Hoeksalon met verstelbare zitdiepte

€ 2426

groot hoeksalon in stof u-vorm

Groot hoeksalon (verschillende opstellingen)

Prijs op aanvraag

Vraag advies in onze winkel

Spreek gerust een van onze woonadviseurs aan. Zij kennen alle mogelijkheden per zetel, want geen enkel type stof is hetzelfde. 

Hoeksalon Theca Asolo

Hoeksalon Theca Asolo

€ 2182

Beschermlaag tegen vloeistoffen en vuil

Mors je met koffie, frisdrank of zelfs met rode wijn? Als je salon een Protexx behandeling heeft gehad, zullen deze vlekken gemakkelijker te verwijderen zijn. Er vormt zich als het ware een soort 'film' rond de stof, wat het indringen ervan gaat tegenhouden.

Tip 4

Onderhoud en reinig de zetel zelf

Ook al heeft jouw zetel bij aankoop een Protexx behandeling gehad, kan je best de producten van Oranje (Royal Furniture Care) aanschaffen om nadien zelf je salon mee te onderhouden en te reinigen.

Had je hem nog niet door ons laten behandelen, dan vind je dus ook de geschikte producten ervoor in onze winkel. Weet wel dat onbehandeld textiel moeilijker te reinigen is dan een zetel die wel een Protexx behandeling kreeg. Een professionele behandeling zal altijd iets efficiënter zijn dan dat je dit zelf doet.

Geen enkele stof is dezelfde. Zo kunnen we 3 grote groepen onderscheiden:

 • Meubelstoffen gemaakt van 100% natuurlijke vezels
 • Meubelstoffen gemaakt van 100% kunstmatige vezels
 • Meubelstoffen gemaakt van een mix van natuurlijke en kunstmatige vezels

Alvorens je met een willekeurig product aan de slag gaat, vraag je best eerst om advies in onze winkel. 

Tips voor een wekelijks onderhoud

Een stoffen salon kan je schoonmaken met een stofzuiger. Zo verwijder je vuil en stof dat zich doorheen de week heeft opgehoopt. Een smal mondstuk kan handig zijn om tot aan alle hoeken en spleetjes te geraken. Mors je toch, dep het dan zeker snel op en laat de vloeistof nooit opdrogen. Wrijf ook zeker nooit over de vlek, want dan kan de stof sneller gaan opwollen. Lichtjes deppen volstaat.

Tips voor een jaarlijks onderhoud

Daarnaast is het aangeraden om je stoffen zetel om het jaar een grondige onderhoudsbeurt te geven. Zo worden vlekken, lichaamszouten en -vetten verwijderd en houd je de zetel hygiënisch. Hiervoor zijn de onderhoudsproducten van Oranje Furniture Care ideaal. In onze winkel vind je hiervan een volledig rek, vol producten. 

Sommige stoffen salons hebben afneembare hoezen. Lees zeker goed de instructies van de fabrikant om te controleren of ze in de wasmachine mogen, al dan niet. Je kan ze eventueel ook naar een droogkuis brengen, maar hierover win je ook best eerst advies in. Als je de hoezen niet kan verwijderen, kan je ze zelf met droogschuim kuisen, maar zorg er wel altijd voor dat je de juiste producten gebruikt om schade te vermijden. 

Vergeet niet na iedere intensieve reiniging je salon opnieuw met een beschermend product te behandelen. Dat bespaart je daarna heel wat tijd en moeite wanneer je toch eens een vlek zou maken.

Hoeksalon met relaxfunctie - per 20 cm

Prijs op aanvraag

6 don'ts voor je zetel

Heel wat beschadigingen of een versnelde slijtage kan eenvoudig vermeden worden door voorzichtig en met respect met je nieuwe zetel om te springen. Wees dus zeker waakzaam voor het volgende:

 1. Let op voor scherpe voorwerpen en kledingstukken, zoals riemen of ritsen en sierspijkers aan jeansbroeken
 2. Ook eten en drinken in de zetel kan vaak voor problemen zorgen
 3. Voorkom dat je zetel in direct zonlicht staat. Een gordijn of zonnewering kan ervoor zorgen dat je zetel minder snel gaat verkleuren
 4. Ook al is er veel volk over de vloer, gebruik de armleuningen nooit als extra zitplaats
 5. Kids kunnen heel enthousiast zijn, maar staan of springen in de zetel is een absolute no go 
 6. Vermijd dat je huisdieren aan je zetel komen krabben. Leer hen vanaf het begin aan dat de zetel een danger-zone is. Voorzie liever een knus en comfortabel nestje naast de zetel

Lederen salon onderhouden?

Heb je een lederen salon? Hiervoor heb je andere, aangepaste onderhoudsproducten nodig. Deze vind je ook in onze winkel.

De blog over onze vernieuwde lederafdeling al gelezen? Daarin maken we je ook wegwijs in de verschillende types lederen salons en hoe je ze moet onderhouden. Lees hem hier.

Een greep uit onze stoffen salons

Landelijk salon 3-zit + 2-zit

€ 1312

Groot hoeksalon in stof

€ 1328

Hoeksalon

€ 861

Hoeksalon (verschillende kleuren)

€ 1090

Hoeksalon in stof

€ 1301

Design hoeksalon

€ 1449

Hoeksalon

Prijs op aanvraag

Hoeksalon in stof

€ 1447

Hoeksalon met verstelbare zitdiepte

€ 2426

Groot hoeksalon (verschillende opstellingen)

Prijs op aanvraag

Hoeksalon Theca Sava

€ 3125

Hoeksalon - per 10 cm

€ 2523

Hoeksalon met relaxfunctie - per 10 cm

€ 2422

Landelijk salon 3,5-zit + 2-zit

€ 2545

Design hoeksalon

€ 4974

Groot design hoeksalon wit

€ 5657

Hoeksalon (verschillende opstellingen)

€ 3764

Design hoeksalon (stof of leder)

Prijs op aanvraag

Hoeksalon Koozo Robin

€ 2630

Hoeksalon (verschillende opstellingen)

Prijs op aanvraag