Menu

Checklist voor een nieuw salon

Wat is er beter dan thuiskomen na een stresserende werkdag en lekker in de zetel ploffen om een goed boek te lezen of TV te kijken? De zetel is niet voor niets het belangrijkste meubel in de zithoek. Is de jouwe aan vervanging toe? Dan zijn er een heleboel zaken om rekening mee te houden. Lees onderstaande tips als je een zetel gaat kopen, en je vindt meteen het perfecte exemplaar.

Hoeksalon in stof

€ 1447

De grootte en indeling

Voordat je een nieuwe zetel koopt, raden wij aan om eerst de beschikbare ruimte op te meten. Zo weet je meteen de maximumgrootte. Koop jouw zetel ook niet te klein, want dan ‘verdwijnt’ hij in de ruimte.

Qua grootte en indeling zijn er eindeloos veel mogelijkheden. De meeste zetels zijn namelijk verkrijgbaar in diverse afmetingen. Naast de klassieke rechte modellen (tweezit of driezit), zijn zetels met een longchair of ottoman tegenwoordig erg populair. Zelfs U-vormige opstellingen zijn mogelijk.

Dankzij onze meubels op maat kies je helemaal zelf de afmetingen van jouw zetel. Je bent dus 100% zeker dat hij in je woonkamer past. Lees er hier meer over!

Stof of leder

De tweede knoop die moet doorgehakt worden, is de materiaalkeuze. Ga je voor een stoffen zetel, eentje met imitatieleder (lederlook) of voor een lederen variant?

Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Stof is bijvoorbeeld lekker warm en zorgt voor een knusse uitstraling, terwijl een lederen zetel meteen erg luxueus oogt. De materiaalkeuze hangt vooral af van je persoonlijke smaak. Maar vergeet niet om ook het onderhoudsgemak in rekening te brengen. Tegenwoordig zijn veel stoffen salons aangepast aan het 'dagdagelijkse' leven met kids en huisdieren. Zo bestaan er stoffen salons die zelfs nog onderhoudsvriendelijker zijn dan leder. We hebben een ruim aanbod salons met deze 'revolutionaire' stoffen in onze winkel staan. Wist je dat er een type stof bestaat waarin katten of honden helemaal niet graag hun nagels in zetten? Perfect! Bovendien bestaan er ook aquaclean stoffen die je eenvoudig met water kan schoonmaken. Vraag zeker naar bijkomende info hierover in onze winkel.

Salon 3-zit + 2-zit op pootjes

€ 1837

Vloerlamp koper Lucide Bliny

€ 139,94

Pendel Lucide Manuela zwart

€ 134,94

Salon in leder 4-zit

€ 2134

Kleur

Stof en leder komt in verschillende kleuren en texturen. In sommige gevallen kan je zelfs kiezen uit tientallen soorten. Dat is dus een hele opgave … De meeste mensen houden het veilig en kopen een zetel in een klassieke kleur, zoals zwart of grijs. Nochtans kan een opvallende tint, zoals rood, blauw of groen, erg mooi zijn. Zo maak je van jouw zetel een echte blikvanger. Natuurlijk houd je de rest van de kamer best vrij sober, anders wordt het een kakofonie van kleuren.

Zithoogte en diepte

Je hebt maar 1 lichaam, dus draag er goed zorg voor. Jouw zitcomfort vinden we zeer belangrijk. Hoe ouder je wordt, hoe meer nood je vaak krijgt aan een goede rugondersteuning. Misschien wil je wel wat hoger zitten, zodat je nadien gemakkelijker recht geraakt? Een letterlijk steuntje in de rug, noem je dat. 

Ken jij iemand die nooit last heeft van rug- of nekklachten? Het is iets van alle leeftijden. Pak deze klachten aan en zorg ervoor dat je thuis gemakkelijk zit. We hebben een heel assortiment aan salons die op maat van je lichaam aanpasbaar en zelfs in de hoogte verstelbaar zijn. Hierdoor zijn deze modellen dus ook ideaal voor heel grote of kleine mensen. De nodige steun daar waar het moet en voilà, zo goed zal je nog nooit gezeten hebben. De zithoogte- en diepte hangen vaak samen met de stijl van de zetel. Moderne zetels zijn vaak lager, terwijl klassieke modellen eerder aan de hoge kant zijn.

groot hoeksalon wit

Groot design hoeksalon wit

€ 5548

Salontafel rechthoekig zwart

€ 538

Ecru hoeksalon met relaxfunctie

Hoeksalon met relaxfunctie

€ 3793

Relaxfunctie

Zit je graag lekker onderuit voor tv, zonder echt te hoeven ‘doorhangen’? Dan is een relaxfunctie ideaal. Je medebewoners zullen je ook dankbaar zijn, want zo neem jij niet meer alle plaats in. 

Tegenwoordig zijn heel wat zetels (optioneel) uitgerust met een relaxfunctie. Meestal gebeurt de bediening elektrisch, maar deze kan ook handmatig zijn. Daarnaast zijn er modellen met een uitschuifbaar zitvlak, voor extra plaats. Bij de aankoop van een zetel kan het dus interessant zijn om voor zo’n relaxfunctie of uitschuifbare zitting te kiezen.

Vulling en stevigheid

Hou je van een super zachte vulling waar je helemaal in wegzakt? Of wil je een zetel kopen met extra stevige zitplaatsen? Ook hier zijn de meningen verdeeld in twee kampen. De beste manier om het zitcomfort te bepalen is door een bezoek te brengen aan onze toonzaal. Zo kan je zelf de verschillende modellen testen en de meest comfortabele zetel selecteren. 

Als je voor stof gaat, kies dan best een zetel die hoog scoort op de Martindale test. Deze test wordt gedaan om de stevigheid van een stof te meten. Wanneer een stof geweven is, moet ze voldoen aan de Europese norm. Al onze meubelstoffen worden trouwens zeer streng getest en zijn geschikt voor normaal tot zwaar huishoudelijk gebruik. Uit die Martindale test blijkt hoe snel een stof zal slijten als het in contact komt met andere ruwere stoffen, zoals bijvoorbeeld kledij. Hoe hoger het aantal ‘toeren’ bij het weven ligt, hoe steviger de stof zal zijn. Dan slijt ze bijgevolg trager en zal ze langer haar mooie vorm behouden. Vraag hier dus zeker altijd naar.

salontafel rechthoekig hout en stalen frame

Salontafel rechthoekig

€ 480

Landelijk salon 3,5-zit + 2-zit

€ 2322

Tv-kast landelijk William Winston

€ 618

Nog véél meer salons in onze winkel

Kom naar onze toonzaal om ons ruim aanbod te ontdekken. We hebben een aparte grote lederafdeling, die onlangs volledig vernieuwd werd. En doorheen de verschillende afdelingen vind je salons in stof of leder in verschillende woonstijlen.