Menu

Checklist voor een nieuw salon

Wat is er beter dan thuiskomen na een stresserende werkdag en lekker in de zetel ploffen? De zetel is niet voor niets het belangrijkste meubel in de zithoek. Is de jouwe aan vervanging toe? Dan zijn er een heleboel zaken om rekening mee te houden. Lees onderstaande tips alvorens je een zetel gaat kopen, en je vindt meteen het perfecte exemplaar.

Hoeksalon in stof

€ 1447

De grootte en indeling

Wil je een nieuwe zetel kopen, dan raden we je aan om eerst thuis de beschikbare ruimte goed op te meten. Zo weet je meteen alle maximum afmetingen. Koop een zetel ook zeker niet te klein, want dan ‘verdwijnt’ hij als het ware in de kamer.

Qua grootte en indeling zijn er eindeloos veel mogelijkheden. De meeste zetels zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en opstellingen. Naast de klassieke rechte modellen (tweezit of driezit) zijn zetels met een longchair of ottoman (hoeksalons) tegenwoordig zeer populair. Zelfs U-vormige opstellingen zijn mogelijk.

Wist je dat je ook een zetel op maat (per 10 of 20 cm) kunt bestellen? Dan stel je hem volledig zelf samen en ben je dus ook 100% zeker dat hij in je woonkamer past. Lees er hier meer over.

Stof of leder

De tweede knoop die moet doorgehakt worden, is de materiaalkeuze. Ga je voor stof, lederlook of leder? Zie je een salon in onze lederafdeling, dan is de kans groot dat hij ook in stof verkrijgbaar is of andersom. Spreek dus gerust een van onze woonadviseurs aan als een bepaald model je bevalt en informeer hiernaar.

Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Stof is lekker warm en heeft een knusse uitstraling, terwijl een lederen zetel eerder luxueus oogt. De materiaalkeuze hangt vooral van je persoonlijke smaak en voorkeuren af. Vergeet ook zeker niet het onderhoudsgemak in rekening te brengen. Tegenwoordig zijn vele stofsoorten aangepast aan het 'dagdagelijkse' leven met kinderen en huisdieren. We hebben een ruim aanbod salons met zulke 'revolutionaire' stoffen in onze winkel staan. Wist je dat er zelfs stoffen bestaan waarin katten of honden niet graag hun nagels zetten? Bovendien bestaan er ook Aquaclean stoffen die je eenvoudig met wat water en een milde zeep kunt schoonmaken. Vraag zeker naar bijkomende info in onze winkel of lees onze onderhoudstips voor stoffen en lederen zetels.

zetel op pootjes

Salon 3-zit + 2-zit op pootjes

€ 1894

Pendel Lucide Manuela zwart

€ 139,94

Salon in leder 4-zit

€ 2134

Kleur

Zowel textiel als leder bestaat in verschillende kleuren en texturen. Bij sommige modellen kan je zelfs kiezen uit een hele waaier aan stofstalen. Sommige mensen spelen op safe en kopen een zetel in een neutrale kleur, zoals zwart of grijs. Nochtans kan een opvallende tint, zoals rood, blauw of groen ook erg mooi zijn. Zo maak je van jouw zetel een echte blikvanger in de kamer. In deze blog lees je wat de laatste trendkleuren van 2019 zijn.  Wat verkies jij?

Zithoogte en diepte

Je hebt maar 1 lichaam, dus draag er goed zorg voor. Hoe ouder je wordt, hoe meer nood je krijgt aan een goede rugondersteuning. Misschien wil je wel wat hoger zitten, zodat je nadien gemakkelijk recht geraakt? Een letterlijk steuntje in de rug, noemen we dat. Ook hier bestaan er aangepaste opties voor, zeker in ons assortiment relaxzetels. Pols zeker naar de mogelijkheden in de winkel.

Ken jij iemand die nooit last heeft van rug- of nekklachten? Wellicht niet, het is iets van alle tijden. Negeer deze klachten nooit en zorg ervoor dat je altijd gemakkelijk zit. We hebben een heel assortiment salons die op maat van je lichaam aanpasbaar en zelfs in de hoogte verstelbaar zijn. Zulke modellen zijn dan ook meteen ideaal voor heel grote of kleine mensen.

De zithoogte- en diepte hangen vaak samen met de stijl van de zetel. De rugleuning van moderne design zetels is vaak lager dan bij klassieke modellen. Het oog wil ook wat, maar het is toch belangrijk om hier ook rekening mee te houden als je snel last hebt van rugklachten.

groot hoeksalon wit

Groot design hoeksalon wit

€ 5657

Salontafel rechthoekig zwart

€ 592

Ecru hoeksalon met relaxfunctie

Hoeksalon met relaxfunctie

€ 3793

Relaxfunctie of niet

Zit je graag lekker onderuit voor tv, zonder echt te hoeven ‘doorhangen’? Dan is een relaxfunctie ideaal. Je medebewoners zullen je ook dankbaar zijn, want zo neem jij niet langer alle plaats in. 

Tegenwoordig zijn heel wat zetels (optioneel) uitgerust met een relaxfunctie. Meestal werkt de bediening elektrisch, maar deze kan ook handmatig zijn.

Vulling en stevigheid

Hou je van een super zachte vulling waar je helemaal in wegzakt? Of wil je een zetel kopen met extra stevige zitplaatsen? Ook hierover zijn de meningen verdeeld. De beste manier om het zitcomfort te bepalen, is door een bezoek te brengen aan onze toonzaal. Zo kan je zelf het zitcomfort van de verschillende modellen vergelijken en de meest comfortabele zetel eruit kiezen. 

Als je voor stof gaat, kies dan best een zetel die hoog scoort op de Martindale test. Deze test wordt gedaan om de stevigheid van een stof te meten. Wanneer een stof geweven wordt, moet ze voldoen aan de Europese norm. Al onze meubelstoffen worden trouwens zeer streng getest en zijn geschikt voor een normaal tot zwaar huishoudelijk gebruik. Uit die Martindale test blijkt ook hoe snel een stof zal slijten als het in contact komt met andere ruwere stoffen, zoals bijvoorbeeld kledij. Hoe hoger het aantal ‘toeren’ bij het weven ligt, hoe steviger de stof zal zijn. Dan slijt ze bijgevolg trager en zal ze langer haar mooie vorm behouden. Vraag hier dus zeker altijd naar.

salontafel rechthoekig hout en stalen frame

Salontafel rechthoekig

€ 480

Landelijk salon 3,5-zit + 2-zit

€ 2545

Vraag nu jouw korting

PROMO

Tv-kast landelijk William Winston

€ 642

Nog véél meer salons in onze winkel

Benieuwd? Kom naar onze toonzaal om ons ruim aanbod te ontdekken. We hebben ook een grote lederafdeling, die onlangs volledig vernieuwd werd. Doorheen alle afdelingen vind je salons in stof of leder in verschillende woonstijlen.