Calia italia

Italianen staan wereldwijd bekend voor hun stijlgevoel en sublieme kwaliteit. Calia Italia is hier het perfecte voorbeeld van.

Het ontstaan van Calia Italia.

Het was Liborio Vincenzo Calia, een Italiaanse geschoolde timmerman, die in 1965 in zijn geboortestreek Matera begon met het ontwerpen en ontwikkelen van lederen salons. Hij volgde steeds zelf het verloop van het productieproces op, maar begin jaren '80 overschrijdt Calia de grenzen van het ambachtswerk en gaat deze fabrikant verder op industrieel niveau. Toch heeft Calia niet enkel oog voor materialen en design, maar komt het ook perfect tegemoet aan de esthetische smaak van de Europese klanten. Zoals Liborio het graag zelf stelde: een sofa is een meubelstuk waarin wordt gerust, geconverseerd en gedroomd. Daar zijn wij het volledig mee eens.

Modulaire salons.

Het Foxtrot en Kalimba model van Calia staan bekend om hun veelzijdigheid en prachtige design. Ben je een durfal? Houd je van een speciaal design en heeft jouw interieur nood aan een blikvanger? Dan is zo'n modulaire zetel zeker iets voor jou. De losse componenten kan je gemakkelijk van en tegen mekaar schuiven, waardoor je gemakkelijk tussen verschillende opstellingen kunt switchen. Ideaal als je van afwisseling houdt. De longchair wordt ook vaak in een aparte leeshoek gezet.

De ribbels in de rug en zitting zijn typerend voor dit Foxtrot en Kalimba model. Voor de afwerking kan je kiezen uit een waaier van kleuren en materialen (leder of textiel - ook velvet). Hebben we je warm gemaakt? In onze toonzaal hebben we de Foxtrot in zwart leder, maar ook in stof staan. De bonte mix van felle kleuren, velvet texturen in combinatie met effen stoffen en opvallende prints springt meteen in het oog. Ontdek nog veel meer andere mogelijkheden in de winkel.

Ontdek Calia Italia bij Gero.

Zitbanken vormen de ruggengraat van dit Italiaanse design merk. Aan keuze is er geen gebrek. Alle afmetingen komen aan bod; van kleine fauteuils tot 2-zit zetels en XL-hoeksalons. De bekleding van deze zetels is verkrijgbaar in zowel stof als leder en in tal van uitvoeringen en kleuren. Naast klassiekers als wit, zwart en cognac, zijn er ook heel opvallende tinten voor mensen die een design statement willen maken. Het assortiment van Calia is dus verrassend uitgebreid.

Een greep uit ons aanbod.

6 resultaten gevonden
Categorie
Subcategorie
Kenmerken
Materiaal
Stijl
Hoofdkleur
Inspireer anderen