Landelijke eetkamer

Met haar gezellige uitstraling is een landelijke eetkamer perfect voor een knus etentje met familie of vrienden.

Een eetkamer in landelijke stijl.

Wie een eetkamer wil aankleden volgens de landelijke stijl, moet een aantal regeltjes vormen. Deze woonstijl wordt namelijk getypeerd door onderstaande elementen:

  • Het gebruik van warme kleuren, zoals aardetinten
  • Een vrij neutral kleurenpalet zonder heel opvallende kleuren
  • Tafels en kasten gemaakt van hout (eik, teak, beuk...)
  • Chique armstoelen aan de eettafel
  • Klassieke verlichtingsarmaturen met een warme lichtkleur

Bovenstaande stijlregels zijn richtlijnen. Je bent dus niet verplicht om ze te volgen. Nee, soms is het zelfs erg leuk om in je landelijke eetkamer een verrassingselement te stoppen, zoals een industriële vitrinekast. Deze blikvanger maakt je eetkamer uniek. 

Alle meubelen op één plek.

Een landelijke eetkamer kopen bij Gero is zeker een goed idee. Hier vind je alle meubelen en accessoires onder één dak:

Eettafels.

De eettafel vormt het hart van je eetkamer. Je spendeert dus best de nodige aandacht aan deze aankoop. Gelukkig is ons assortiment eetkamertafels enorm uitgebreid. We hebben rechthoekige en ronde tafels, in eik en tientallen andere houtsoorten, eventueel met een verlengbaar blad. Of je nu plaats wil voor 4, 6, 8 personen of meer; er is voor ieder wat wils.

Eetkamerstoelen.

Tafel gekozen? Dan is het nu de beurt aan de eetkamerstoelen. In een landelijke eetkamer zijn armstoelen erg populair. Die bieden het nodige zitcomfort. Onze armstoelen zijn verkrijgbaar in diverse stofferingen (stof, imitatieleder of leder). Let er wel op dat je een vrij neutrale kleur kiest, zoals grijs, bruin, zwart of cognac. Flashy kleurtjes passen niet in de landelijke stijl.

Kasten.

Dressoirs, barkasten, vitrinekasten... welke kasten wil jij in je eetkamer? Heel wat modellen zijn trouwens verkrijgbaar in verschillende afmetingen en indelingen. Op deze manier kan je de beschikbare ruimte optimaal benutten. 

De finishing touch voor je landelijke eetkamer.

Een landelijke eetkamer met enkel een tafel, een paar stoelen en een dressoir oogt nogal saai. Decoratie mag dus niet ontbreken. Met onze trendy accessoires geef je een persoonlijke toets aan jouw landelijke eetkamer. Er zijn kaarsen, schalen, tapijten, lampen, kunstwerken, rieten manden en veel meer items om je landelijke eetkamer aan te kleden. Aan keuze is er geen gebrek!

Een landelijke eetkamer kan alle kanten uit, van de traditionele cottage stijl tot strak landelijk.

Vraag gerust advies.

Een landelijke eetkamer inrichten is niet gemakkelijk, dat geven we toe. Doe daarom beroep op de ervaring van onze interieurspecialisten. Zij zijn echte experts op het vlak van landelijk wonen, en adviseren je omtrent de juiste indeling, meubelen, kleuren, texturen en accessoires. Rep je dus zo snel mogelijk naar onze winkel in Lier. Tot binnenkort!