Op visite in de bloemmolens in Lier

In deze loft vinden we een mix tussen authentieke elementen en moderne design meubels. Een ding staat vast. Deze jongeman heeft smaak.

Binnenkijken bij klanten

Gepost op 31/05/2019

Modern & authentiek wonen.

We gaan altijd op zoek naar inspirerende woonverhalen. We zijn benieuwd naar hoe onze klanten wonen, hoe Gero meubels er hun plaats kregen. In onze najaarscatalogus van 2018 lees je het verhaal van de 26-jarige Herman Ceulemans. Hij nodigde ons uit in zijn loft in de voormalige Bloemmolens op de Hoogveldweg in Lier. Hermans gastvrijheid doet ons enorm plezier, want je krijgt niet elke dag een kijk op het leven in dit indrukwekkende loftgebouw.

Deze enthousiaste man werkt als zelfstandige voor een familiaal grondwerkenbedrijf. Zijn grote passie? Auto's en moto's. Daarnaast heeft heeft ook oog voor design en mooie interieurs, dat zien we duidelijk aan zijn eigen woonstijl. Kijk maar mee.

Van bloemmolens naar imposant loftgebouw.

De Stoombloemmolens van Hellemans stonden jarenlang in verval. Op een dag werd er beslist om tot renovatie over te gaan, om er een architecturaal pareltje van te maken. Met succes, zo bleek. In 2009 werd dit industrieel complex zelfs tot bouwkundig erfgoed uitgeroepen. De twee voormalige bloemmolens werden omgetoverd tot een woonblok die verschillende loften en appartementen telt. Ook met de trend 'supermarktwonen' is dit vastgoedproject helemaal mee. Best handig, een AD Delhaize als voorraadkast.

Geen traditioneel interieur.

In een loft zou je de typische industriële woonstijl verwachten, die de afgelopen jaren alsmaar aan populariteit won. Maar Hermans smaak is uniek. We namen onze pen en papier boven en stelden hem alle vragen die op onze lippen brandden.

“Ik heb gekozen voor een moderne stijl die eigen is aan een loft. Ik heb daarbij wel rekening gehouden met de authentieke elementen van de vroegere Bloemmolens.”

Herman Ceulemans

Gevoel voor smaak, oog voor kwaliteit.

Voor welke interieurstijl heb je gekozen, Herman? 
“Ik heb gekozen voor een moderne stijl die eigen is aan een loft. Ik heb daarbij wel rekening gehouden met de authentieke elementen van de vroegere Bloemmolens.”

Waar haalde je je inspiratie? 
"Ik heb verschillende winkels bezocht, veel interieurmagazines gelezen en uiteraard heel wat online bronnen geraadpleegd.”

Waarom koos je voor Gero? 
“Jullie hebben een enorm aanbod in verschillende stijlen. Je krijgt bovendien goed advies en de winkel is bij wijze van spreken om de hoek.”

Wat vind jij belangrijk in je interieur? 
“Een interieur moet niet alleen mooi, maar ook functioneel zijn. Ik koos bijvoorbeeld voor een strak lederen salon dat mij ook de mogelijkheid geeft om languit tv te kijken dankzij het uitklapbare voetenbankje.”

Cattelan Italia als favoriete merk.

"Ik kan er niet omheen; ik hou van Italiaans design. Daarom staan er in mijn interieur veel meubelen van het Italiaanse merk Cattelan Italia. De stijl en eenvoud spreken me het meest in deze meubels aan. Dit type barstoel vond ik bij niet veel andere merken. Het was liefde op het eerste zicht. Het stiksel in de rugleuning geeft extra cachet. Bovendien zit hij zalig! Waarom denk je dat ik zo graag in de keuken eet?"

De ronde tafel.

"Niet alleen King Arthur en zijn ridders tafelen graag aan een ronde tafel. Ook ik vind het sympathiek. Omdat de langwerpige, rechthoekige Skorpio tafel al zo groot is, wilde ik ook een formaatje kleiner van dit model in huis. Wanneer ik alleen eet, zal ik dat eerder aan de toog in de keuken of hier doen. Geregeld nodig ik vrienden of familie uit. Dan maken we het ons gemakkelijk en verhuizen we naar de grote tafel. Plaats genoeg daar. Ik ben echt enorm fan van de poten. Al opgemerkt dat ook de wandtafel van dezelfde collectie is?"

Chill momentje.

"Mijn lederen fauteuil in de gezellige zithoek is een van mijn favoriete zitplekjes in huis. Ook een erfstuk van de oude molens: deze bakstenen muur. Geef me maar een goed boek of magazine, een fauteuil en mooie leeslamp erbij en je kan me hier uren laten wegdromen. Dan kom ik tot rust."

Mix van warme kleuren en materialen.

"Gezelligheid en huiselijkheid in mijn open loft, daar hecht ik veel belang aan. Grote, lichte ruimtes hoeven zeker niet kil te zijn. Mijn cognac lederen zetel en enkele warme kleuraccenten hier en daar, brengen extra sfeer in de woonkamer. De vachtjes en vele tapijten op de grond houden dan weer mijn voeten op temperatuur. Mijn favoriete item in het salon? De bijzettafels van Notre Monde. Ze zijn dan ook oh-zo-handig! Je schuift ze over mekaar om plaats te besparen. Komt er volk over de vloer, dan benut ik ze ten volle en zet ik de bijzettafels verder uit mekaar. Wat het helemaal perfect maakt? Het prachtige glazen tafelblad is eigenlijk een plateau. Ik kan hem er eenvoudig uitnemen als ik met apero hapjes rond wil gaan. Kunnen de gasten hun drankjes dan nog wel kwijt? Uiteraard, want wanneer ik het glazen tafelblad als dienblad gebruik, dan blijft er nog een basic tafelblad eronder over. Elk exemplaar wordt trouwens met de hand gemaakt en heeft daarom een uniek design. Ik kon ook voor een vierkante vorm kiezen, maar ik koos voor de ronde goud-koperen versie."

Ook dineren zoals Herman?

Dat kan. Deze Skorpio tafel van Cattelan Italia is verkrijgbaar in glas, massief hout of keramiek, steeds in verschillende kleuren en maten. De combinatie van het tafelblad met de speciale vormgeving van de poot, maakt van deze eettafel een prachtig design item. Ook het onderstel is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen, waardoor je de tafel volledig kan afstemmen op je interieur. Wat je ook verkiest, met de Skorpio tafel haal je sowieso stijlvol Italiaans design in huis. Net zoals Herman.

Een muur met een verhaal.

"Dit open wandrek geeft een persoonlijke touch aan de kale muur naast de trap. Ik denk dat dit het meest industriële item in mijn interieur is. Omdat 'groen' een interieur extra levendig houdt, vind ik dat er op deze wandplanken perfect wat plantjes mogen staan. Vooral de hangplantjes geven extra 'body' aan de schappen. Deze planken vormen ook een mooi 'kader' voor mijn fotokaders. Herinneringen aan reizen, familiemomenten, enz. Zolang alles wat er op het wandrek komt te staan maar een eigen verhaal heeft. Komen er vrienden aperitieven? Dan staan mijn mooiste flessen voor hen klaar."

 

Veel woonplezier, Herman.

Beste Herman, we wensen jou vanuit ons Gero-team veel woonplezier en gezellige momenten in jouw prachtige loft.

Wil je binnenkijken bij nog meer Gero klanten?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Inspireer anderen