Tuintrends voor elke stijl

Vijf outdoortrends die jouw staycation dit jaar wat extra geven.

Trends

Gepost op 18/05/2020

Een zomervakantie in eigen tuin? Dat hoeft helemaal geen drama te zijn. Met deze vijf trends tover jij je tuin om in een hip vakantieparadijsje. Een oase van rust en schoonheid die je niet langer doet smachten naar exotische stranden. Probeer het zeker eens uit.

Ontdek hier nog meer tuininspiratie

Trend 1: Mix & match

Waarom zou je het bij één stijl houden als je kunt mixen en matchen. Bohemian laat zich uitstekend combineren, zolang je het kleurenpalet maar respecteert en de afzonderlijke stukken elkaar versterken. Belangrijk is dat je niet teveel kleuren gebruikt: beperk je best tot 3 of 4 kleuren.
Kleurrijk de zomer in, met verschillende stijlen? Jij laat je van de zomer niet beperken!

Stoelen uit een zelfde kleurenpalet zorgen voor een rustig geheel

Trend 2: Kies voor makkelijk en duurzaam

Waarom zou je je het van de zomer moeilijk maken met je tuinmeubilair? Je bent met vakantie in eigen tuin, dan wil je toch zo weinig mogelijk werk? Aluminium tuinmeubilair is niet enkel stevig, het oogt ook strak en is super makkelijk in onderhoud. Bovendien is aluminium bijzonder licht en kleurvast. Deze meubelen kun je ook in de winter of tijdens een plensbui zonder problemen laten staan en je sleept zo een zitje bij als er bezoek is. 

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Heel wat fabrikanten spelen deze troef dan ook uit. Duurzaam tuinmeubilair is de investering waard en het geeft je nog een goed gevoel ook. Van een duurzame tuinset geniet je jarenlang. 

Trend 3: Lekker loungen

Heerlijk relaxen in de tuin? Dat doe je in een comfortabele loungezetel. De voorbije jaren kende deze trend een stevige opkomst en vandaag de dag hoort een lounge simpelweg in je tuin. Er zijn heel wat mogelijkheden van strak tot landelijk, dus je vindt vast wel een exemplaar dat perfect past. Fermob, Soho, Joli of Vincent Sheppard? Loungen doen ze allemaal. 

Trend 4: Alles op zwart

Zwarte tuinmeubelen? Doen! Zwart is helemaal terug en match je probleemloos met heel wat andere kleuren. Zwart is binnen al een tijdje populair en deze trend zet zich nu ook buiten verder. Zeker als je modern woont kan dit voor een prachtig plaatje zorgen. Trouwens ook rotan en bamboe worden vaak gecombineerd met zwart, dus je kan zonder probleem ook een natuurlijke toets meegeven aan je tuinmeubilair. 

Trend 5: Pastel

Vind je zwart wat hard? Pastel is een waardig alternatief. Zachte pasteltinten als mintgroen en babyblauw doen het uitstekend in de tuin. Houd je tuinmeubelen neutraal, maar combineer het met accessoires in pastelkleuren. Gekleurd staal en kunststof zijn de meest gebruikte materialen in combinatie met pastel. 

 

Wat zoek je?

Vind hieronder alles wat je nodig hebt voor je tuin of terras.

Tuintafels
Tuinstoelen
Onmisbaar rond de tuintafel.
Tuinfauteuils
In de tuin zit je ook graag ontspannen.
Tuinsalons
In de zomer verplaatsen we de zithoek maar al te graag naar buiten.
Tuinverlichting
Zo zie je 's avonds laat ook nog wie er over je aan de tuintafel zit.
Inspireer anderen